Στήριξη Μπακογιάννη στον Εκρέμ Ιμάμογλου: Στεκόμαστε με τη δημοκρατία και τη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα: «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Στη συζήτηση συμμετείχαν δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων, οι οποίοι εξέφρασαν επίσης την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους στον κ. Ιμάμογλου.
Ο κ. Μπακογιάννης αποκαλούσε “φίλο” τον Τούρκο ομόλογό του καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, και τόνισε: «Ήρθαμε να στηρίξουμε έμπρακτα το δήμαρχο, που είναι εκπρόσωπος της δημοκρατίας. Η σημασία της υπόθεσης είναι μεγάλη. Δεν είναι προσωρινή πηγή θλίψης και αγανάκτησης. Έχει σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Για να το πω απλά, αν σήμερα λογοκρίνεται ο δήμαρχος, τότε, τι ξημερώνει αύριο για την Τουρκία για τους πολίτες αυτής της χώρας; Αν δεν επικρατεί το κράτος δικαίου; Η δημοκρατία που υποστηρίζει ο Εκρέμ, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη για ανάπτυξη και προϋπόθεση για μία καλύτερη ζωή. Η πολιτική εξουδετέρωση του Εκρέμ δεν ωφελεί κανέναν, αντίθετα επιδρά αρνητικά. Η στάση μας θα είναι ξεκάθαρη και η υποστήριξή μας απόλυτη. Στεκόμαστε με τη δημοκρατία και τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Έχω πίστη στο πολιτικό σθένος του Εκρέμ», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολής υπογράμμισε ότι “μια κυβέρνηση που έχει χάσει την αίσθηση της δικαιοσύνης χάνει τον λόγο ύπαρξης της”.
“Στο πρόσωπό μου, η νομοθετική απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στη θέληση του λαού της Κωνσταντινούπολης, που δεν έχει χάσει το αίσθημα της δικαιοσύνης, με στενοχωρεί. Ευχαριστώ όλους τους δημάρχους που ενεργήσατε αλληλέγγυα με εμένα και τον λαό της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, που δεν ενδιαφέρεται για το ποιος διαπράττει την παρανομία εναντίον ποιου, αλλά επικεντρώνεται μόνο στο αν αυτό που γίνεται είναι δίκαιο, δημοκρατικό, ή όχι. Ειλικρινά πιστεύω ότι η δημοκρατία θα νικήσει πολύ γρήγορα στην Ευρώπη, στην Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη”, τόνισε ο κ. Ιμάμογλου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
N1 Casino: Πώς να Ελέγξετε τα Έξοδά σας με Έξυπνη Διαχείριση
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Εκδήλωση πολιτισμού στους Κάτω Λουσούς ΦΩΤΟ
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Στο Σταροχώρι γιορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου ΦΩΤΟ
Μην πετάτε το νερό από το κλιματιστικό: Οι 3 χρήσεις που θα σας γλιτώσουν χρήματα
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
