Στις 2 Οκτώβριου το φετινό run Greece στην Πάτρα

Στις 2 Οκτώβριου το φετινό run Greece στην Πάτρα

Στις 2 Οκτωβρίου θα γίνει το φετινό  Run Greece όπως ανακοινώσε σήμερα η διοίκηση της  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου η οποία διοργανώνει τον αγώνα μαζί με τον ΣΕΓΑΣ αλλά και την περιφέρεια Δ. Ελλάδας.

 

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου αναφέρει: «Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια   Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας  και τον Δήμο Πατρέων, προκηρύσσουν το αγώνες RUN GREECE ΠΑΤΡΑ 2022, 10.000 μ. και 5000 μ. Ανδρών-Γυναικών και 850μ παιδιών.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
 2. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00
 3. ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Γεωργίου Α’ .
 4. ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου – Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος – περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος – Παπαφλέσσα – Κορίνθου – περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία του Αγώνα.

Οι δρομείς του Αγώνα 10χλμ κάνουν δύο γύρους για να τερματίσουν, ενώ οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ μόνο ένα γύρο.

Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων (έτη γεννήσεως 2011 & 2012) η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄(850μ) ,δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου .

Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ επιτρέπεται σε δρομείς που έχουν γεννηθεί το 2011 και μεγαλύτεροι.

Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2011 και 2012).

Επιτρέπεται στους δρομείς η συμμετοχή σε δυο αγωνίσματα (10χλμ και 5χλμ), εκτός από τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2011, στα οποία επιτρέπεται η συμμετοχή σ’ ένα μόνο αγώνισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από τις Κρατικές Αρχές και τη Γ.Γ.Α. υγειονομικά πρωτόκολλα περί διεξαγωγής πρωταθλημάτων και μαζικών αγώνων δρόμου εκτός Σταδίου, δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές τις εκδηλώσεις επιτρέπεται μόνο σε:

             Εμβολιασμένους ή νοσήσαντες 95% (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένους ή μη νοσήσαντες.

             Μη εμβολιασμένους ενήλικους συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test* εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

             Μη εμβολιασμένους ανήλικους συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα.

 1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια νικητών.   Στους πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα εκτός από τον παιδικό αγώνα, που θα δοθούν μετάλλια στον τερματισμό.

 1.           ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία ως εξής:

Αγώνας 10χλμ (Όριο εγγραφών 500 δρομείς): γεννημένοι/ες το 2011 και μεγαλύτεροι/ες)

Αγώνας 5χλμ (Όριο εγγραφών 1100 δρομείς): γεννημένοι/ες το 2011 και μεγαλύτεροι/ες)

Παιδικός Αγώνας (Όριο εγγραφών 400 παιδιά): γεννημένοι/ες το 2011 και 2012)

Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τους δρόμους 5 χλμ., 10 χλμ. και 850μ παιδιών, θα πρέπει να γίνουν έως την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.run-greece.gr.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

 

Εγγραφές μπορούν να γίνονται δια ζώσης (με μετρητά) στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας καθημερινά από τις 9.00  – 15.00 και μέχρι  την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022.

Εγγραφές μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Γραφείο  της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  (από 10.00΄έως 15.00΄) και το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 10.00΄ έως 20.00΄). Τηλ.:  2610 31 31 38 & 2610 32 02 03.

 1. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ

Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022: 10.00 – 20.00.

Σημειώνεται ότι Εγγραφή & συμμετοχή στη διοργάνωση του Run Greece 2022 επιτρέπεται σε:

             Εμβολιασμένους ή νοσήσαντες 95% (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένους ή μη νοσήσαντες.

             Μη εμβολιασμένους ενήλικους συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test* εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

             Μη εμβολιασμένους ανήλικους συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα.

και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν και κατά την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται  με επίδειξη:

             Του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) και αναφέρει τον αριθμό συμμετοχής του,

             Της Αστυνομικής του Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) και

             Το Πιστοποιητικό της νόσου COVID-19.

Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα, αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα και αντίγραφο του Πιστοποιητικού COVID-Διαφορετικά ΔΕΝ θα είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τον αριθμό συμμετοχής του, μπορεί να ενημερωθεί σχετικά είτε από την παρούσα ιστοσελίδα στην ενότητα “Λίστες Εκκίνησης – ΠΑΤΡΑ” που ενεργοποιείται τρεις μέρες πριν τον αγώνα, απευθείας στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, όπου αναρτώνται σχετικές ονομαστικές καταστάσεις συμμετεχόντων.

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν ένα φάκελο που περιέχει:

 1. Φάκελο με:

– τον αριθμό συμμετοχής του και ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης

– παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής

– αυτοκόλλητο για την τσάντα του δρομέα

 1. Τσάντα δρομέα
 2. T-shirt της διοργάνωσης
 3. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΑΓΩΝΑΣ               ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ              ΜΕΤΑΛΛΙΟ         T-SHIRT                ΠΟΣΟ

10.000 μ.              ΝΑΙ        ΝΑΙ        ΝΑΙ        5 €

5.000 μ.                ΝΑΙ        ΝΑΙ        ΝΑΙ        5 €

850 μ.    ΟΧΙ         ΝΑΙ        ΝΑΙ        ΔΩΡΕΑΝ

Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει:

(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση online εγγραφής,

(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΣΕΓΑΣ – Αριθμός Λογαριασμού: 67 2714 8161 983

ΙΒΑΝ: GR 04 0171 7270 0067 2714 8161 983),

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (email: info@run-greece.gr).

 1. ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Στους συμμετέχοντες που θα καταβάλλουν το αντίτιμο συμμετοχής θα δοθούν δωρεάν t-shirts, πλαστική τσάντα , αριθμός εγγραφής (BIb), ηλεκτρονική χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη), αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής Στο Παιδικό αγώνα θα δοθούν δωρεάν t-shirts, πλαστική τσάντα, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

Όσοι δρομείς είχαν εγγραφεί στην διοργάνωση του Run Greece ΠΑΤΡΑ 2020 και 2021, έχουν την επιλογή μεταφοράς της εγγραφής τους στην διοργάνωση του Run Greece ΠΑΤΡΑ 2022, σύμφωνα με τους όρους εγγραφής που ισχύουν.

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Run Greece ΠΑΤΡΑ 2022 με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του Run Greece ΠΑΤΡΑ. Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομική Υπηρεσία της Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές-Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση RUN GREECE ΠΑΤΡΑ 2022, συμμετέχουν στη διοργάνωση με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική  τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα 5χλμ στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό, καθώς στη μέση περίπου της διαδρομής (στο ύψος της ΑΓ. Νικολάου).

Στον Αγώνα  10χλμ, εκτός από την Εκκίνηση και τον Τερματισμού, εμφιαλωμένο νερό παρέχεται και στους Σταθμούς Υποστήριξης στο 2,5χλμ, στο 5χλμ και στο 7,5χλμ (στο ύψος της ΑΓ. Νικολάου & μπροστά από το παράρτημα του Πανεπιστημίου).

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ