Στις 6 Ιουνίου εύχεται η 16η Ημέρα αθλητισμού του Πανεπιστημίου

Στις 6 Ιουνίου εύχεται η 16η Ημέρα αθλητισμού του Πανεπιστημίου

Οπως ανακοίνωσε σήμερα το πανεπιστήμιο Πατρών, στις αθλητικές του εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, την Τρίτη 6 Ιουνίου, και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα διεξαχθεί η 16η Ημέρα Αθλητισμού.

Σε διάφορα αθλήματα θα αγωνιστούν Φοιτητές και Φοιτήτριες, Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και φίλοι και πολίτες της Πάτρας που διαθέτουν κάρτα μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Στην Ημέρα Αθλητισμού θα ολοκληρωθούν οι τελικές φάσεις των παρακάτω διατμηματικών φοιτητικών πρωταθλημάτων των Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, βολει και Beach Volley.  Επίσης θα διεξαχθούν αγωνίσματα Κλασικού Αθλητισμού στα εξής αθλήματα: 100μ. Φοιτητών, 100μ. Φοιτητριών, 100μ. Διδασκόντων, λοιπών Εργαζομένων, Φίλων, 400μ. Φοιτητών, 400μ. Φοιτητριών, 800μ. Φοιτητριών, 1500μ. Φοιτητών, 1500μ. κ.α. Ανακοινωθηκε ακόμα ότι θα βραβευθεί από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ο Γεώργιος Βαρελάς, ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου, για την αφίσα που δημιούργησε και η οποία επιλέχθηκε στον 3ο Διαγωνισμό Αφίσας Ποδηλατικής Βόλτας και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου.

Η 16η Ημέρα Αθλητισμού στηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Επιτροπή Αθλητισμού του Ανώτατου Ιδρύματος. Επίσης υποστηρίζεται από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας και το Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου. Την οργανωτική επιμέλεια έχουν τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, το διοικητικό προσωπικό του Γυμναστηρίου καθώς και οι αποσπασμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για το 2022-2023.

Σε μήνυμά του ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Άρης Αγγελόπουλος, αναδεικνύει τη σημασία της διαχρονικής στήριξης και πραγματοποίησης του θεσμού της «Αθλητικής Ημέρας του Πανεπιστημίου Πατρών» δηλώνοντας εμφατικά πως «όταν η μαζική άθληση ξεκινά από τους χώρους της Εκπαίδευσης και του οργανωμένου και υγιούς σωματειακού αθλητισμού, μπορεί να επιτύχει την δια βίου ισορροπία μεταξύ διανοητικής και σωματικής δραστηριότητας, την ψυχική και σωματική ευφορία».

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο μας περιμένουν να ζήσουμε και να παρακολουθήσουμε τους αγώνες!

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ