Στο Αίγιο μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας για το «FAME ROAD»

Στο Αίγιο εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «FAME ROAD».

Αίγιο Συνάντηση με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για πιθανή συνεργασία

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «FAME ROAD», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αιγιαλείας, φιλοξενήθηκαν στο Αίγιο εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ελλάδας.

Ο σχεδιασμός περιλάμβανε περιήγηση των Τουριστικών Πρακτόρων στα σημεία ενδιαφέροντος της Αιγιάλειας προκειμένου να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την παράδοση και την τοπική γαστρονομία.

Η βιωματική εμπειρία τους προσέφερε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρονται στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν αποτελεσματικότερα την Αιγιάλεια ως τουριστικό προορισμό.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ώστε να διερευνηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος καθώς και η δυνατότητα πιθανών συνεργασιών. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης, Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, που παρουσίασαν προς τους προσκεκλημένους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιγιάλειας ως τόπου υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το “FAME ROAD”- Food Art Movement Energy – The Road to Country Experience είναι διασυνοριακή συνεργασία και βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα – Τέχνη και Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια και αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού μέσω μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου προσέγγισης

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments