Στο Αίγιο ο executive chef Χρόνης Δαμαλάς-Μιλά αποκλειστικά στην «ΠτΔ»

Ο πολυβραβευμένος σεφ θα ετοιμάσει για όλους εμάς την Τρίτη στο Αίγιο, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Monodromos food & wine.

Στο Αίγιο ο executive chef Χρόνης Δαμαλάς-Μιλά αποκλειστικά στην «ΠτΔ»

Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο δημιουργικούς και ταλαντούχους executive chefs. Και ενώ το όνομά του είναι συνυφασμένο με τη μοντέρνα ιαπωνική κουζίνα, εκείνος απλά δηλώνει λάτρης του καλού φαγητού. Ο πολυβραβευμένος σεφ θα ετοιμάσει για όλους εμάς την Τρίτη στο Αίγιο, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Monodromos food & wine, μία βραδιά ωδή στην ιαπωνική κουλτούρα και λίγο πριν το νέο του γευστικό ταξίδι μιλά αποκλειστικά στην «ΠτΔ»:

Η μαγειρική είναι όντως έρωτας;

Είμαι πολύ τυχερός γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η μητέρα μου μαγειρεύει συγκλονιστικά. M’ αρέσει πολύ το φαγητό κι αν με ρωτάς γενικά, το φαγητό, όταν το κάνεις με αγάπη, είναι πιο νόστιμο. Γι’ αυτό και το σπιτικό φαγητό, κατά τη γνώμη μου, είναι το νοστιμότερο του κόσμου.
Το σούσι πότε μπήκε στη ζωή σας;

Πρώτη φορά δοκίμασα σούσι το 1999. Πριν από 25 χρόνια ήμουν στην Αμερική και όταν το δοκίμασα δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα γιατί γενικά εγώ πιστεύω πάρα πολύ στη γεύση. Την αμέσως επόμενη χρονιά που πήγα για δουλειά στο Nobus στη Νέα Υόρκη το ερωτεύτηκα μπορώ να σας πω… Γενικά το σούσι έχει μια ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω, οι Ιάπωνες ό,τι κάνουν το κάνουν πάντοτε ακολουθώντας πολύ συγκεκριμένα βήματα.
Τελικά οι Ελληνες αγάπησαν το σούσι. Το περιμένατε;

Οι Ελληνες, η αλήθεια, είναι κυρίως λόγω της κουζίνας μας αγαπάμε το σούσι γιατί μας αρέσει πάρα πολύ το ρύζι. Οταν ο κόσμος κατάλαβε πως το σούσι δεν σημαίνει μόνο ψάρι ωμό -γιατί υπάρχει αυτό το μπέρδεμα- όταν λοιπόν ο κόσμος κατάλαβε αυτή τη διαφορά, το λάτρεψε. Σιγά-σιγά δοκίμασαν λίγο πιο βατά πιάτα, όπως, για παράδειγμα, το California που έχει μέσα καβούρι και έτσι ξεκίνησαν να λατρεύουν και όλη τη φιλοσοφία του. Πάντως, το μεγάλο μπαμ που έγινε στην Ελλάδα με το σούσι νομίζω δεν το περίμενε κανείς να συμβεί τόσο γρήγορα.

Δυο λόγια για το event θα μας πείτε ;

Θα κάνουμε Sushi night στο Monodromos food & wine (Μητροπόλεως 38 Αίγιο) κάθε Τρίτη, έχω καταγωγή από Αίγιο. Θα κατεβαίνω κάτω συχνά, λοιπόν, και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Εχουμε ετοιμάσει ένα μενού που θα ενθουσιάσει τον κόσμο… Θα ξεκινήσουμε με κάποια Ρολά Καλιφόρνια με τηγανητή γαρίδα, σολομό και αβοκάντο, κυρίως δηλαδή με τα bestseller… Και γενικά θα δούμε πού θα μας πάει ο κόσμος και η ζήτηση και θα το εξελίξουμε. Η δική μου λογική είναι λίγα και καλά, δηλαδή θέλω να έχω λίγους και γευστικούς κωδικούς. Θα με δουν live όσοι επισκεφθούν το εστιατόριο… εγώ θα βρίσκομαι και μέσα και έξω στην κουζίνα. Μου αρέσει πάρα πολύ να παρατηρώ πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος το μενού, αν του αρέσει… Θέλω να μένουν ευχαριστημένοι μ’ αρέσει να παρατηρώ αντιδράσεις, θέλω να φύγει χαμογελαστός, γεμάτος συναισθήματα ο κόσμος από το εστιατόριο!

Στο Αίγιο ο executive chef Χρόνης Δαμαλάς-Μιλά αποκλειστικά στην «ΠτΔ»

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ