Στο εδώλιο σήμερα ο προπονητής Taekwondo που φέρεται να απαιτούσε… μασάζ από τους αθλητές του

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2022 και είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση καθώς ο κατηγορούμενος είναι ένας προπονητής με διακρίσεις και χρυσά μετάλλια.

Στο

Ο 47χρονος γνωστός προπονητής του Taekwondo που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αθλητές του κάθεται σήμερα (19/09) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντες που δεν συμπλήρωσαν το 14ο έτος της ηλικίας τους και άλλους που συμπλήρωσαν αυτό, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης από εκπαιδευτικό πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα στον ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της παρουσίασης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκου κατά συρροή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2022 και είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση καθώς ο κατηγορούμενος είναι ένας προπονητής με διακρίσεις και χρυσά μετάλλια, ενώ προπονούσε μεγάλο αριθμό αθλητών σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι απαιτούσε να του κάνουν …μασάζ ενώ μάλιστα παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο, κάτι που τους προκαλούσε αποστροφή και αηδία, όπως περιγράφεται.

Πάντως ο ίδιος έχει αρνηθεί όλα όσα του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για κατευθυνόμενες καταγγελίες από ανταγωνιστικούς κύκλους.

Οι καταγγελίες

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…».  Είναι η φράση που  σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει – καταγγείλει τον Ιούνιο του 2022, πρώην αθλήτρια του προπονητή πολεμικών τεχνών. Την ίδια, φέρεται να την χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο 46χρονος κατηγορούμενος ως μια μορφή εκφοβισμού ή απειλής στους αθλητές του που δεν του έκαναν τα χατίρια ή δεν τα πήγαιναν καλά στους αγώνες, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Η κατάθεση της 20χρονης από χωριό του Λασιθίου (η μικρή κοινωνία όπου διέμενε ήταν ένας παράγοντας που κράτησε το στόμα της κλειστό, όπως εξηγεί) ίσως είναι η πιο κομβική και βαρύνουσα ποινικά  καθώς το κορίτσι καταγγέλλει ξεκάθαρη σεξουαλική παρενόχληση από τον δάσκαλο της, περιγράφοντας συγκεκριμένες σκηνές, συνθήκες, πράξεις και φράσεις.

Και αν στο αποκαλούμενο «μασάζ», δεν αντέδρασε, σε άλλες φερόμενες απαιτήσεις του προπονητή καταγγέλλει ότι είπε «όχι», αρνήθηκε να υπακούσει στο “δάσκαλο”  και το πλήρωσε, όπως υποστηρίζει, με πολύ πόνο, σε βαθμό που έκλαψε.

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…»  αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της, επεξηγώντας ότι: «αυτή τη φράση ο δάσκαλος την έλεγε συχνά και με το «ξέρεις ότι θα πονέσεις» εννοούσε ότι θα μας βάλει για άνοιγμα (σπαγκάτο), το οποίο χρησιμοποιούσε για εκφοβισμό σε όλα τα παιδιά καθώς ερχόταν από πάνω μας και μας πάταγε και ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος…».

Το ίδιο σκηνικό και άλλα πολλά περιγράφουν επίσης  στις καταθέσεις τους  πρώην συναθλητές της 20χρονης, ενήλικοι σήμερα ή ανήλικοι.

Ο 47χρονος περιγράφεται με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις της δικογραφίας ως ένας προπονητής με βίαιες εκφράσεις και χειρονομίες, γρονθοκοπήματα με καρούμπαλα στο κεφάλι και κλωτσιές στα γεννητικά όργανα, ενίοτε ανεξέλεγκτος στην συμπεριφορά και στη διδασκαλία του και σε αρκετές  περιπτώσεις πλήρως απαξιωτικός σε μαθητές του.

Καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι έκανε μπάνιο, έβγαινε με την πετσέτα και τούς …παρέδιδε μαθήματα «σωστού πλυσίματος γεννητικών οργάνων», επιδεικνύοντας το μόριο του. Υποστηρίζεται ότι «το μασάζ ήταν η συνηθισμένη τιμωρία μας όταν δεν πηγαίναμε καλά στους αγώνες».

Πρώην αθλητής, είχε μιλήσει με φοβερή αηδία και αποστροφή για τον πρώην προπονητή του και καταγγέλλει ότι τον είχε βάλει στη διαδικασία του «μασάζ» από 7 ετών, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και συναθλητές του διέκριναν ξεκάθαρα ότι ο δάσκαλος που παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο, φορώντας ακουστικά, «ερεθιζόταν».

Γενικότερα, η διαδικασία του μασάζ ήταν κάτι που δεν άρεσε στους αθλητές, ένιωθαν άσχημα και υποχρεώνονταν να το κάνουν για να μην τους «τιμωρήσει».