Στο Φλόκα ο Γιώργος Αμυράς – Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την πυροπροστασία

Μνημόνιο συνεργασίας για την δωρεά μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο της διαχείρισης δασικής ύλης για τις ανάγκες της πυροπροστασίας συνυπέγραψαν χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, και ο εκπρόσωπος εταιρείας, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος , στην κοινότητα του Φλόκα

Φλόκα Από την υπογραφή του μνημονίου στην κοινότητα

Μνημόνιο συνεργασίας για την δωρεά μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο της διαχείρισης δασικής ύλης για τις ανάγκες της πυροπροστασίας συνυπέγραψαν χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, και ο εκπρόσωπος εταιρείας, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος , στην κοινότητα του Φλόκα σε μια συμβολική τελετή.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου αυτού, αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις πρόληψης δασικών πυρκαγιών που για πρώτη εφαρμόζονται από το ελληνικό κράτος και καθαρίζονται προληπτικά ευαίσθητα και κρίσιμα δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Σήμερα, δεκάδες συνεργεία βρίσκονται και έχουν αναλάβει δράση σε περίπου 80 με 100 τοποθεσίες όλη την Ελλάδα φροντίζοντας 77.000 στρέμματα δάσους, συντηρούν 16.000 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και συντηρούν ή διανοίγουν περίπου 1.600 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών.

«Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 50 εκ ευρώ και άλλα 20 εκατομμύρια από τον Κρατικό προϋπολογισμό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα», είπε.

«Η πρόληψη μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε πιο ασφαλείς», τόνισε ο κ. Αμυράς, προσθέτοντας ότι «εμείς, έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε τον όρο κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιούμε τον όρο κλιματική κρίση και αν δεν πάρουμε όλοι τα μέτρα μας, εάν φτάσουμε χρησιμοποιούμε τον επόμενο όρο που είναι η κλιματική κατάρρευση σημαίνει ότι δεν θα έχουμε επιστροφή».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Αμυράς τόνισε ότι άπαντες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στο δάσος και την ανάγκη προστασίας του, υπογραμμίζοντας ότι το 96% των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.