Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στο επίκεντρο και η έφεση της Εισαγγελίας για αυστηρότερη ποινή.
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οδηγείται σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, η υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς ανηλίκων. Η δευτεροβάθμια δίκη προσδιορίστηκε για σήμερα, έπειτα από τη χορήγηση τριών προηγούμενων αναβολών.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2022, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία (4-3) για τον βιασμό δύο 17χρονων αγοριών, πράξεις που τελέστηκαν το 2015 στην Αθήνα και την Επίδαυρο. Αντίθετα, είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες που αφορούσαν σε ακόμα δύο καταγγελλόμενους βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός ενήλικα. Μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, στον καλλιτέχνη χορηγήθηκε αναστολή στην έφεση υπό όρους, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος, έχοντας προηγουμένως εκτίσει 17 μήνες προσωρινής κράτησης.
Κατά τη διάρκεια της νέας διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα επανεξετάσει τα δεδομένα της υπόθεσης εξ αρχής. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα επιβολής αυστηρότερης ποινής, καθώς το δικαστήριο θα εξετάσει, πέρα από τη δική του έφεση, και την έφεση που έχει ασκήσει η Εισαγγελία Εφετών.
Η εισαγγελική παρέμβαση στρέφεται κατά δύο σημείων της πρωτόδικης απόφασης: ζητά την επανεξέταση της αθωωτικής κρίσης για την περίπτωση του 16χρονου, καθώς και την αναθεώρηση του ύψους της ποινής των 12 ετών, χαρακτηρίζοντάς την χαμηλή σε σχέση με τη βαρύτητα των πράξεων και τις επιπτώσεις στα θύματα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Δέκα χρόνια προόδου με ένα μοντέλο ΑΙ – η ανακάλυψη της Google DeepMind
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»: Ένα ταξίδι ανθρωπιάς, αποδοχής και συγκίνησης – Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης στο Patrapress
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Το GTA 6 αποκαλύπτεται και το Netflix το δείχνει πρώτο
Διανομή τροφής για αδέσποτα από τον Δήμο Πατρέων ΦΩΤΟ
«Φίλτρο» της ΑΑΔΕ στις τραπεζικές καταθέσεις: Πότε το χαρτζιλίκι και οι αναλήψεις θεωρούνται κρυφή δωρεά
Το «ντόνατ» της OpenAI: Όλα όσα ξέρουμε για την πρώτη της συσκευή με υπογραφή Jony Ive
