Στο πανεπιστήμιο Αθηνών και την περιοχή Ζωγράφου η «πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ομάδες των ΜΑΤ  θα έχουν υπό την ευθύνη τους τις ομάδες της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» φαίνεται ότι θα έχουν από τις επόμενες ημέρες τα κεντρικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών και την περιοχή Ζωγράφου η «πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ομάδες των ΜΑΤ που θα έχουν υπό την ευθύνη τους τις ομάδες της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» φαίνεται ότι θα έχουν από τις επόμενες ημέρες τα κεντρικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για περίφημες ομάδες των ΟΠΠΙ (Ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Έτσι, η εφαρμογή του θεσμού που έχει περάσει από πολλά «κύματα», ξεκίνησε με ολιγομελή ομάδα των ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και έγινε σήμερα αποκλεισμός της εισόδου του από φοιτητές του Ιδρύματος. Βέβαια, μαζί με τα μέλη της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» παρατάχθηκε στην περιοχή ης πανεπιστημιόπολης Ζωγράφου και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι εξελίξεις χρονικά αλληλοεπηρεάστηκαν, καθώς αρχικά «κυκλοφόρησε» νωρίς σήμερα το μεσημέρι η είδηση ότι ξεκίνησε η πρώτη περιπολία αστυνομικών στην πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου.

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών και την περιοχή Ζωγράφου η «πανεπιστημιακή αστυνομία»

 

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών που οργάνωσαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενώ ομάδες των ΜΑΤ και δυο λεωφορεία της αστυνομίας παρατάχθηκαν απέναντι από την κεντρική είσοδο της πανεπιστημιόπολης στην οδό Ούλωφ Πάλμε και μαζί τους παρατάχθηκαν και είκοσι άτομα της ΟΠΠΙ που έχει αναλάβει το Ίδρυμα. Τα μέλη των ΟΠΠΙ διακρίνονται από το χαρακτηριστικό πράσινο καπελάκι που φορούν, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν κανονικά τις περιπολίες τους.

Στην συνέχεια, η ομάδα των ΟΠΠΙ μπήκε κανονικά και μέσα στο χώρο του Ιδρύματος, όπου περιπόλησε γύρω στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Τις επόμενες ημέρες οι ομάδες της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» και των τεσσάρων ΑΕΙ (πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) που έχουν επιλεγεί θα βρίσκονται καθημερινά στα Ιδρύματα αυτά και αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντα τους.

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών και την περιοχή Ζωγράφου η «πανεπιστημιακή αστυνομία»

 

Έχουν προηγηθεί βέβαια άτυπες συναντήσεις και σχεδιασμός με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων αυτών, που όμως δεν περίμεναν την εμφάνιση τους άμεσα, αλλά μετά το τέλος του μήνα και την λήξη της εξεταστικής περιόδου. Τα πανεπιστήμια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την νέα ακαδημαϊκή χρονιά τους καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική περίοδος τους.

Επόμενο βήμα για τα σχέδια ασφαλείας των ΑΕΙ είναι η τοποθέτηση των λεγόμενων «τουρνικέ» που τοποθετούνται στην είσοδο κτιρίων και χώρων και επιτρέπουν να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου ή κάρτας. Επ αυτού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει τοποθετήσει 14 αντίστοιχους μηχανισμούς στο κτήριο της διοίκησης του, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση 12 αντίστοιχων μηχανισμών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10+3 τρόποι προστασίας της κάρτας μας όταν «σηκώνουμε» χρήματα από ΑΤΜ
Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 46χρονος για τον βιασμό της 13χρονης κόρης του
Πώς και γιατί σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο στην Καισαριανή - Οι ισχυρισμοί του 15χρονου δράστη
Στα «χέρια» της αστυνομίας 41χρονος για διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα