Στο τραπέζι σχέδιο ανάγκης με σφιχτό ωράριο στην εστίαση, μόνο καθήμενους και μπαρ στο… mute

Με δεδομένη τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, το βασικό σενάριο εργασίας προβλέπει ότι η κορύφωση του νέου κύματος πανδημίας θα έρθει στα μέσα του Δεκέμβρη.

Στο τραπέζι σχέδιο ανάγκης με σφιχτό ωράριο στην εστίαση, μόνο καθήμενους και μπαρ στο... mute

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βάλει στον πάγο τις όποιες σκέψεις για lockdown και επεξεργάζεται «εφεδρικό» σχέδιο με άλλου τύπου μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ειδικά στις «κατακόκκινες» περιοχές της χώρας.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και οι πιθανές αρνητικές «παρενέργειες» που μπορεί να προκύψουν από τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία θέτει -για την ώρα- σε κατάσταση συναγερμού την Ευρώπη, απασχολούν ιδιαίτερα τη κυβέρνηση.

Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός για τη διασπορά του κορονοϊού αλλά η κυβέρνηση προετοιμάζει τη στρατηγική της για την αναχαίτιση του νέου κύματος, επιχειρώντας να αποφευχθεί ένα νέο οριζόντιο lockdown.

Μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται για την πορεία της πανδημίας το επόμενο 15ήμερο. Με δεδομένη τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, το βασικό σενάριο εργασίας προβλέπει ότι η κορύφωση του νέου κύματος πανδημίας θα έρθει στα μέσα του Δεκέμβρη.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η κατάσταση θα παραμείνει ελεγχόμενη παρά τις πολλές εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία. Έτσι, απορρίπτεται η προοπτική ενός οριζόντιου lockdown,όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

«Σχέδιο ανάγκης»

Με δεδομένο ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα κλείσουν ξανά για όλους, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η κυβέρνηση θέτει επί τάπητος ένα «σχέδιο ανάγκης» που αφορά τοπικούς περιορισμούς στις «κατακόκκινες» περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις Περιφέρειες μπορεί να ακολουθηθούν μοντέλα που ήδη έχουν θέσει σε εφαρμογή ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι οι περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε συνδυασμό με την απαγόρευση της μουσικής και των ορθίων.

Αντίθετα, δεν προωθούνται για περαιτέρω εξέταση άλλα μοντέλα, όπως το νέο «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ή η επέκταση της υποχρεωτικότητας. Επιπλέον, στην κυβέρνηση επιδιώκουν εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ενώ ρίχνουν βάρος και στην ενίσχυση του ΕΣΥ με τις εφεδρείες από τον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ