Στον αέρα τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η ΕΠΟ θα προσπαθήσει να πιέσει καταστάσεις με σκοπό την παρέμβαση των FIFA-UEFA και την απειλή για Grexit

στο

Στον αέρα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα! Αν κρίνουμε από τις ενέργειες του υφυπουργείου Αθλητισμού, δεν πρόκειται να βρεθεί λύση με την ΕΠΟ σε σχέση με το Μητρώο της ΓΓΑ.
Με διευκρινιστική εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την οποία έλαβαν χθες όλες οι Περιφέρειες (οι οποίες έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους Δήμους), αλλά και όλες οι τοπικές αθλητικές Ενώσεις, ενημερώνει ότι σε αθλητικό σωματείο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει η Πολιτεία (αθλητική αναγνώριση και εγγραφή στο Μητρώο), δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης.
Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να παραχωρηθεί αθλητική εγκατάσταση που ανήκει ή εποπτεύεται από τη ΓΓΑ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Δηλαδή, δεν μπορεί να παίξει πουθενά!
Όλα τα παραπάνω δεν ήταν άγνωστα, όμως με την εγκύκλιο φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η Πολιτεία το πάει μέχρι τέλους και δεν κάνει πίσω. Προσέξτε τώρα ποια δεδομένα δημιουργούνται και πώς το θέμα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα μέχρι και στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική ομάδα!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το ζήτημα έχει ανησυχήσει πολύ την ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει ίσως και σήμερα για να πάρει αποφάσεις.

Ενδέχεται λοιπόν να δώσει οδηγία σε όλες τις ΕΠΣ να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους μέχρι τη διεξαγωγή της ΓΣ της Ομοσπονδίας στις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει ενιαία γραμμή.
Τούτο σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας που είναι προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου.

Σημειώστε ότι υπάρχουν σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, όπως το Λιμνοχώρι και ο Ικαρος Λακκόπετρας στην Α’, και 10-12 ακόμα σε Β’ – Γ’ Κατηγορία. Αν ξεκινήσει, θα μιλάμε για αλλοίωση πρωταθλήματος.
Όμως και πάλι προκύπτουν σοβαρά προβλήματα. Στη ΓΣ της Ομοσπονδίας, η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων θα αποφασίσει αναστολή και τότε θα πάμε σε δυνατό «μπρα ντε φερ».

Η ΕΠΟ θα προσπαθήσει να πιέσει καταστάσεις με σκοπό την παρέμβαση των FIFA-UEFA και την απειλή για Grexit! Αν η Πολιτεία δεν κάνει πίσω, τότε κινδυνεύει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Europa League, ενώ η Εθνική ομάδα θα έχει ήδη αγωνιστεί στο Nations League.