Στον Εισαγγελέα το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες – Ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες που πιάστηκαν με εκρηκτικά

Οι συλληφθέντες κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασαν γρήγορα την είσοδο των δικαστηρίων μέσα στα σε αυτοκίνητα και προκειμένου να περάσουν το γραφείο του εισαγγελέα.

Στον

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις συλληφθέντες ανάμεσά τους και το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς.

Οι συλληφθέντες κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασαν γρήγορα την είσοδο των δικαστηρίων μέσα στα σε αυτοκίνητα και προκειμένου να περάσουν το γραφείο του εισαγγελέα.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Η σύλληψη μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς και οι σχέσεις με Greek Mafia

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται και δύο μέλη των ΟΥΚ. Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα το μεσημέρι της Παρασκευής και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες. Ενας από τα άτομα στα οποία πέρασαν χειροπέδες κατηγορείται για επεισόδια σε γήπεδα, ενώ ο άλλος ήταν πορτιέρης σε γνωστό μαγαζί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς από την εποχή που ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού διατηρούσε επαφές με άτομα από την Greek Mafia. Μάλιστα όταν αποφυλακίστηκε φέρεται να είχε αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις μαζί τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στενές σχέσεις με ένα άτομο της Greek Mafia που είχε δολοφονηθεί και ο ίδιος μετά από αυτό το γεγονός φοβόταν για τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενοι μέλη οργανώσεων που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης και είχαν απασχολήσει τις αρχές να έχουν σχέσεις με άτομα του ποινικού χώρου. Ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος και για άλλες συλλήψεις.