Στον παντοδύναμο έχουμε αδυναμία

Του Κωνσταντίνου Μάγνη, Διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Ορίστηκαν οι στόχοι της 25ης Ιουνίου. Ο Μητσοτάκης πάει για καθαρή αυτοδυναμία για να αλλάξει την Ελλάδα. Προφανώς εννοεί ότι αυτό θα είναι για καλό, αλλά  ορισμένες αλλαγές καλό είναι να μη σε πετυχαίνουν στο ψαχνό γιατί πονάνε. Ας πούμε, έτσι και πει να ασχοληθεί με το ασφαλιστικό, δεν είναι βέβαιο ότι θα γελάσουμε. Ο Τσίπρας πάει να στερήσει την παντοδυναμία του Μητσοτάκη, εισάγοντας νέο πολιτικό όρο, αυτόν της παντοαδυναμίας, που θα βρει κι αυτός τη θέση του στα λεξικά, όπως τόσοι άλλοι, το διακύβευμα, η απεύθυνση, η συλλογικότητα, οι καλές πρακτικές, η αειφορία, που θυμίζει στίχο από ιταλικό τραγούδι, μποτζόρνο Ιτάλια- μποτζόρνο Μαρία. Ο Τσίπρας προειδοποιεί ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη θα είναι ένας εφιάλτης, θα πουλήσει την υγεία στους ιδιώτες, θα πουλήσει το νερό, θα πουλήσει και τον αέρα λογικά, θα πληρώνουμε τέλος αναπνοής, θα δεις που θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή, θα αναπνέουμε ρεγουλαριστά, για να μην καίμε πολύ οξυγόνο, όπως κάνουμε με το γκάζι στο αυτοκίνητο. Βάζεις πέμπτη και συνεχίζεις. Ο ανήφορος θα είναι ένα θέμα.

Προστέθηκε στην κασσανδροειδή προσέγγιση και ο Ανδρουλάκης. Εθεσε και αυτός ως στόχο να παρεμποδιστεί η κυριαρχία Μητσοτάκη, διότι μαύρο φίδι που μας έφυγε. Φρενάροντας την αυτοδυναμία Μητσοτάκη, θα τον εμποδίσουμε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Και ποιο πρόγραμμα θα εφαρμόσει τότε; Του   Ανδρουλάκη ή του Τσίπρα; Ισως η καλύτερη ιδέα είναι να  μην εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα. Τι τα θέλουμε αυτά τα διαόλια; Χίλιες φορές να τρέχουν όλα στον αυτόματο, η παιδεία, η υγεία, το ασφαλιστικό, η κλιματική πολιτική, ο πολιτισμός, ο επαγγελματικός αθλητισμός πάνω από όλα. Δεν είδατε εκεί στη Σούπερ Λιγκ, που κάνουν αυτοδιαχείριση, πόσο ωραία τα φέρανε βόλτα; Τέλειωσε το πρωτάθλημα χωρίς κανέναν απαγχονισμό, καμία στοχευμένη δηλητηρίαση, ούτε ένας διαιτητής δεν εξαφανίστηκε με μπετοναρισμένους  αστραγάλους στον Σαρωνικό. Καλά είμαστε κι έτσι, όπως αποδείχθηκε και την περασμένη δεκαετία. Εκεί που πηγαίναμε πρίμα, ήρθανε τα μνημόνια και μας ανακατέψαμε και βαλθήκαμε να καίμε τους σινεμάδες στην Αθήνα, λες και είχανε καμία χρησιμότητα, με δεδομένο ότι όποια ταινία και σειρά θέλουμε (και όποια δεν θέλουμε), τη βλέπουμε στην τηλεόρασή μας, στο τάμπλετ μας, το τηλέφωνό μας, στο όχημά μας την ώρα που οδηγούμε για να περνάει η ώρα μας. Ευτυχώς όμως που τα σκίσαμε τα μνημόνια και ησυχάσαμε, και ήρθε ο τόπος στα ίσια του, και πηγαίνουμε πρίμα βόλτα, στην ευθεία του ποταμού, και βλέπουμε την ταμπέλα «Νιαγάρας, καλώς ήρθατε».

Ο Μητσοτάκης βέβαια επιμένει. Εχει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και θέλει να το εφαρμόσει απερίσπαστος. Θέλει κι άλλους βουλευτές, σαν κι αυτούς που έχει εκλέξει, που είναι όλοι τους ένας κι ένας, και ακόμα καλύτερους. Αμα το φέρει και η κουβέντα στα προγράμματα και κάνουνε ένα ντιμπέιτ όπου θα μπορείς να μιλάς κανονικά, θα δούμε πιο εξαντλητικά τι σκέφτεται ο καθένας για τους σοβαρούς τομείς, πόσο το έχει βασανίσει και πόσο θα βασανίσει και εμάς έτσι και εφαρμοστεί.

Προς το παρόν οι αρχηγοί πετούν στα Περιστέρια, στα Χανιά, στα Γρεβενά και εξηγούν καθένας τι ελεεινή περίπτωση είναι οι άλλοι. Στην παρέα προστέθηκε και κόμμα αγιορείτικο, όπως το κρασί, ένα κόμμα του θεού και της παναγίας, που λέγαμε. Κάνουμε τον σταυρό μας, λέμε Χριστός Ανέστη, παίζουμε τον εθνικό ύμνο, και χυμάμε πάνω στα λιοντάρια να τα κατασπαράξουμε. Ποιος παντοδύναμος Μητσοτάκης. Θέλεις να δεις στ’ αλήθεια Παντοδύναμος τι θα πει;

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ