Στουρνάρας: «Η πορεία της οικονομίας δεν εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο»
Παρότι η ναυτιλία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του ελληνικού ΑΕΠ, ο Στουρνάρας απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο κλάδος αποτελεί θεμέλιο της ανάπτυξης.
Η εντυπωσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν στηρίζεται στην εξυπηρέτηση της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Politico, εν μέσω κατηγοριών ότι η Αθήνα προστατεύει τα εθνικά της οικονομικά συμφέροντα μπλοκάροντας μια ευρωπαϊκή απαγόρευση παροχής υπηρεσιών σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο.
Το μέτρο αποτελεί κεντρικό στοιχείο του νέου πακέτου κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της πολεμικής οικονομίας της Μόσχας, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει τα τέσσερα χρόνια. Στις Βρυξέλλες, διαπραγματευτές επισημαίνουν την Ελλάδα και τη Μάλτα ως τις βασικές χώρες που διατηρούν επιφυλάξεις για την απαγόρευση θαλάσσιων υπηρεσιών, την ώρα που επιχειρείται συμφωνία πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση του πακέτου.
Η ναυτιλία και η πραγματική εικόνα της οικονομίας
Παρότι η ναυτιλία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του ελληνικού ΑΕΠ, ο Στουρνάρας απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο κλάδος — πόσω μάλλον η ναυτιλία που σχετίζεται με τη Ρωσία — αποτελεί θεμέλιο της ανάπτυξης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πάτρας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Η Samsung ίσως σε κάνει να αγοράσεις το Galaxy S27 Ultra για αυτή την αναβάθμιση
3ο Αφιέρωμα στον Σπυρίδωνα Περεσιάδη από τον Δήμο Αιγιαλείας
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
