Στύλιος – RGC 2023: Τα τρόφιμα και η καινοτομία στον αγροτικό τομέα

Το μέλλον των τροφίμων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του 11ου Regional Growth Conference.

Στύλιος - RGC 2023: Τα τρόφιμα και η καινοτομία στον αγροτικό τομέα Τσιμπρή, Στύλιος, Ζαΐμης, Πετρόπουλος και Παρταλίδου

Το μέλλον των τροφίμων και ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην ανθεκτικότητα των τροφίμων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του 11ου Regional Growth Conference, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, τόνισε πως ψηλά στην ατζέντα ήταν είναι και θα είναι η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας. Αυτό όπως είπε, το τελευταίο διάστημα, επιτεύχθηκε μέσω της ενιαίας ενίσχυσης, του «πρασινίσματος» αλλά και με την εξασφάλιση προμηθειών μέσω τρίτων αγορών αλλά με ομολογουμένως υψηλότερο κόστος.

Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως ο αγροτικός τομέας πρέπει να ρίξει το βάρος του περισσότερο στην ποιότητα, στην παραγωγή προϊόντων πιο φιλικά προς το περιβάλλον, στην τεχνολογική εξέλιξη, στον αγροτουρισμό και στη μεταποίηση.

Τέθηκε στο επίκεντρο και το «Ευρωπαϊκό όραμα για ανθεκτικές αγροτικές περιοχές».«Με προγράμματα ευφυούς γεωργίας, αναπτυξιακά και υποδομές θέλουμε οι αγρότες να μείνουν στην ύπαιθρο. Στόχος μας, είναι να αυξηθεί αριθμητικά αλλά και να αναβαθμιστεί ποιοτικά το ανθρώπινο δυναμικό του εγχώριου πρωτογενούς τομέα» είπε ο κ. Στύλιος.

Ο αντιπεριφερειάρχης,. Φωκίων Ζαΐμης έδωσε έμφαση στον αγρότη επιχειρηματία αναφέροντας ότι στη «μάχη» του επιχειρείν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας.

«Το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ έχει ως στόχο του τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την επίτευξη ισορροπημένης εδαφικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, που θα επιτευχθεί μέσα από συνεργασίες», κατέληξε συμπερασματικά η Γενική Διευθύντρια, ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ Ηρώ Τσιμπρή που συντόνιζε και τη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση μίλησαν και οι κάτωθι: Ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Αθανάσιος Πετρόπουλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μαρία Παρταλίδου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments