Σβόλης: «Οι αγκυλώσεις αφήνουν την Πάτρα εκτός ενεργειακών κοινοτήτων»
Τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Περιορισμένης Ευθύνης»ζητάει με παρέμβασή του ο Κώστας Σβόλης.
Σε παρέμβαση για τη στάση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης.
Αναλυτικά η επίκαιρη τοποθέτηση που έκανε:
«Το ενεργειακό πρόβλημα αποτελεί, αναμφίβολα, τροχοπέδη για τις προσπάθειες κάθε Δημοτικής Αρχής να επιτελέσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μειωθεί το ενεργειακό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι ΟΤΑ ώστε να διοχετευθούν οι λιγοστοί πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού σε άλλες ανάγκες.
🔻Στο πλαίσιο αυτό της εξοικονόμησης χρημάτων των δημοτικών ταμείων υλοποιείται η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) σε κάθε περιφέρεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Απόλλων» (Ν. 5106/2024).
🔻Οι ωφελούμενοι της κάθε Ε.Κ.Π. είναι, μεταξύ άλλων, οι Δήμοι και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Άρδευσης (ΔΕΥΑ). Σημειώνουμε ότι το 2023, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΔΕΥΑΠ είχε ως τελικό αποτέλεσμα χρήσης ζημία ύψους 2.738.274,00 ευρώ.
🔻Καλούμε, λοιπόν, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες και τις κομματικές της αγκυλώσεις και να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ένταξη και συμμετοχή του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Περιορισμένης Ευθύνης» ώστε να εξασφαλισθούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν επ΄ωφελεία των πολιτών.
🔻Η άρνηση ισοδυναμεί με οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Πατρέων και με καθυστέρηση ή ματαίωση έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Παραδοσιακές στιγμές με «καρότσα για μικρούς και μεγάλους» στην Κέρτεζη ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
Λαμπρός εορτασμός για την Παναγία των Νοτενών στο Σκιαδοβούνι ΦΩΤΟ
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Φορτίζει σε τρία λεπτά και δεν πιάνει φωτιά: Η μπαταρία που αλλάζει τα πάντα
