Σβόλης: Στον Δήμο της Πάτρας… με κοινωνική διεύρυνση – Τα μηνύματα μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο Κώστας Σβόλης είναι σε ανοικτή γραμμή με πρόσωπα εκτός Κεντροδεξιάς, με φιλοσοφία αλλαγής στον Δήμο Πατρέων, οπότε δεν αποκλείεται συνεργασία.

Σβόλης: Στον Δήμο της Πάτρας... με κοινωνική διεύρυνση - Τα μηνύματα μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023 Ο Κώστας Σβόλης δέχθηκε μηνύματα να προχωρήσει στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου
Μπορεί, χρονικά, να απέχει πολύ ακόμα η 8η Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής των τοπικών εκλογών, όμως με το που θα διεξαχθούν και οι δεύτερες εθνικές, θα έρθουν οι διακοπές του καλοκαιριού και μετά τι θα έχει μείνει; Ενάμισης μήνας μέχρι τις δημοτικές.

Η κυριαρχία της ΝΔ στον Δήμο Πατρέων, ακόμη και σε… «απάτητες» εδώ και δεκαετίες περιοχές, δίνει ώθηση στο εγχείρημα, που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, για αλλαγή στη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Σβόλης, που ηγείται σήμερα της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου με κομματικό «χρίσμα» από το 2019 (επικεφαλής τότε ο Νίκος Παπαδημάτος), δεν το βλέπει μονοδιάστατα. Ο ίδιος, αν και θεωρεί ότι «η αλλαγή είναι επιβεβλημένη, αλλά για να γίνει χρειάζεται κοινή λογική» και πως «χρειάζεται συσπείρωση δυνάμεων, απ’ όλους τους χώρους», βεβαίως έχει πολιτική αφετηρία τη ΝΔ (εξ ου και τον είδαμε να χαιρετίζει τη νίκη της την Κυριακή), εξακολουθεί ωστόσο να επιμένει σε συνεργασία με όποιον δημότη ασπάζεται αυτό που λέει… «κοινό νου» και «ορθολογισμό».

Ο Κώστας Σβόλης, σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, στην «Πελοπόννησο», δήλωσε: «Το μήνυμα της 21ης Μαΐου είναι ότι ο λαϊκισμός και η υποκρισία δεν έχουν πια θέση στην πολιτικοκοινωνική σκέψη και επιλογές μας. Η μεγάλη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μειώθηκε, αλλά κινδυνεύει να επιστρέψει, στο άμεσο μέλλον, σε μονοψήφια νούμερα».

Τείνοντας χείρα σύμπλευσης με δημότες, από τον μεσαίο χώρο, ακόμη και από τη μετριοπαθή Αριστερά, πρόσθεσε: «Στις εκλογές επικράτησε η ορθολογική σκέψη, η κοινή λογική, η ειλικρίνεια και η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τις αναγκαίες κρατικές παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής συνοχής. Αναμφίβολα αισθάνονται καλύτερα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, της γνήσιας Κεντροαριστεράς, με τους οποίους μας ενώνουν τα πιστεύω περί κοινωνικής προστασίας. Κερδισμένοι, επίσης, είναι και οι δογματικοί του ΚΚΕ που διακατέχονται μεν από ιδεοληψία, αλλά ταυτόχρονα και από σταθερότητα στις απόψεις τους. Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει κατεύθυνση και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Απαιτείται συσπείρωση γύρω από τη δημοτική παράταξη που εκφράζει τις ανωτέρω πολιτικές επιλογές και οφείλουμε, επιτέλους, να προσπαθήσουμε ενωτικά ν’ αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου».

Κλείνοντας με ένα ενωτικό μήνυμα, που αποκαλύπτει επί της ουσίας και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν εντός Ιουλίου για την υποψηφιότητά του -όπως έχει γράψει η «Π»- ο κ. Σβόλης, ανέφερε: «Η ”Πάτρα Ενωμένη” θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή της Πάτρας και σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, μα κανείς».

Και κάτι τελευταίο: Κ. Σβόλης δεν θέλει ούτε ν’ ακούει για χρίσματα και για κομματικές γραμμές. Εχει τα «πιστεύω» του, μεν, όμως όπως λέει… «όταν είσαι δήμαρχος της Πάτρας είσαι δήμαρχος όλης της Πάτρας κι όχι του κόμματός σου, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, με τον Πελετίδη και το ΚΚΕ. Συνεχίζουμε την πορεία μας bottom up, από τη βάση των πολιτών».

Τι έλεγαν στο Εκλογικό Κέντρο

Την Κυριακή, στο Εκλογικό Κέντρο της ΝΔ, στην Πάτρα, ακούστηκαν από απλούς φίλους του κόμματος «Είναι εντυπωσιακό το ότι κερδίζουμε και τον Δήμο της Πάτρας. Οπως κερδίσαμε την Αχαΐα, ήρθε η ώρα να δούμε μια αλλαγή και στην Πάτρα μας». Κι όλοι συμφωνούσαν: «Ο Κώστας Σβόλης είναι ένας καθαρός άνθρωπος, ένας πολύ καλός άνθρωπος, με λογική και επιχειρήματα και θα τον στηρίξουμε όλοι μέχρι τέλους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ