Συγκλονίζουν τα λόγια του παιδιού της Δώρας που δεν γύρισε ποτέ από το μαιευτήριο: «Θέλω να της μιλήσω, γιαγιά»

Ξεκίνησε η δίκη για την μητέρα που δεν γύρισε ποτέ από το μαιευτήριο. Η 27χρονη από το Βαρθολομιό έσβησε μετά τη γέννα της

Συγκλονίζουν τα λόγια του παιδιού της Δώρας που δεν γύρισε ποτέ από το μαιευτήριο: «Θέλω να της μιλήσω, γιαγιά» Μια μητέρα που δεν πρόλαβε να κρατήσει το παιδί της
Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών η δίκη για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας, η οποία έχασε τη ζωή της πριν από πέντε χρόνια, λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Στο εδώλιο κάθονται μία αναισθησιολόγος και ένας νοσηλευτής, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις της αδελφής και του συζύγου της θανούσας, της προϊσταμένης μαιών και του γιατρού που διενήργησε την Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Η αδελφή της Δώρας, Κατερίνα, κατέθεσε ότι η οικογένεια δεν έλαβε ποτέ επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη. Οπως ανέφερε, «στην Εντατική, όταν την είδα, ήταν σαν νεκρή. Εκεί κατάλαβα πως δεν υπήρχε γυρισμός». Τόνισε ότι η Δώρα είχε καλή εγκυμοσύνη και εμπιστοσύνη στον γιατρό της, επιλέγοντας το δημόσιο νοσοκομείο για τη γέννα.

Ο σύζυγος της εκλιπούσας περιέγραψε πως η σύζυγός του εισήχθη στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε καισαρική. Ενώ αρχικά όλα εξελίσσονταν ομαλά, λίγο μετά τον τοκετό ενημερώθηκε ότι «τη χάνουν». Οπως κατέθεσε, ενημερώθηκε εκ των υστέρων πως η Δώρα είχε διασωληνωθεί και αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή. «Ο μόνος που με πλησίασε ήταν ο γυναικολόγος. Η αναισθησιολόγος δεν εμφανίστηκε ποτέ» σημείωσε.

Ο Νίκος Ρουσόπουλος

Η δικηγόρος Βασιλική Παναγοπούλου

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Νίκος Ρουσόπουλος, υποστήριξε ότι στην ανάνηψη υπήρχαν κενά στις καταγραφές μετά τις 12:00, ενώ η συνήγορος της οικογένειας, Βασιλική Παναγοπούλου, ανέφερε πως «χορηγήθηκε υψηλή δόση αναισθησιολογικών φαρμάκων χωρίς επαρκή επίβλεψη».

Η μητέρα της 27χρονης Δώρας

Η μητέρα της Δώρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, περιέγραψε με συγκίνηση τα όσα ρωτάει ο εγγονός της για την μητέρα του: «Με ρωτάει ο μικρός αν κοιμάται η μαμά. Ναι, αγόρι μου κοιμάται, του λέω. Μου λέει, βγάλε μου τις πέτρες και θα τη βρω. Αλλη φορά μου είπε ότι θέλει να της μιλήσει ότι έχει ανάγκη να τη δει».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με νέες καταθέσεις μαρτύρων στις 3 Νοεμβρίου.