Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας: «Οι έμποροι ανακοίνωσαν ένα ωράριο απαράδεκτο»

«Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πρέπει και για τις γιορτές να εργαστούν κανονικά το ωράριο που ο κάθε εργοδότης έχει δηλώσει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΕΡΓΑΝΗ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας: «Οι έμποροι ανακοίνωσαν ένα ωράριο απαράδεκτο»

Να σεβαστούν οι εργοδότες τα εργασιακά τους δικαιώματα ζητά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας με ανακοίνωσή του με αφορμή το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών.

Όπως αναφέρεται: «Το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Πόλης μας, αφορά το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και όχι το ωράριο εργασίας των
εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πρέπει και για τις γιορτές να εργαστούν κανονικά το ωράριο που ο κάθε εργοδότης έχει δηλώσει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης οι επιπλέον ώρες που μπορεί να εργαστεί κάποιος συνάδελφος, πρέπει να πληρωθούν ως υπερωρίες και μέχρι 45 ώρες την εβδομάδα συνολικά (40 ώρες + 5 ώρες υπερωρία)».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση σημειώνεται πως «Οι έμποροι ανακοίνωσαν ένα ωράριο απαράδεκτο για να το ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι διότι, για το συνεχές ωράριο, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο κάθε εργαζόμενος εργάζεται το 4ωρο, το 6ωρο ή το 8ωρο και φεύγει κανονικά στην ώρα του (ποτέ δε συμβαίνει αυτό) από το χώρο εργασίας του. Για το διακεκομμένο ωράριο όμως;;; Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα πως όταν το ωράριο είναι «σπαστό», πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά 3ωρη διακοπή εργασίας (πχ από τις 14.00 έως τις 17.00) και όχι 2ωρη. Ο νόμος συνεχίζει να μιλάει για ρεπό και ανάπαυση. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι εργοδότες πως οι εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμα υλικά προς πάσα χρήση…»

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας αναφέρει πως «Είμαστε άνθρωποι με προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή, εργαζόμενοι σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και όχι σε καθεστώς δουλείας» και ζητά την  προστασία των εργαζομένων από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ( Επιθ. Εργασίας και ΙΚΑ), αυστηρούς  ελέγχους ώστε να αποφευχθούν καταστρατηγήσεις και παρανομίες αλλά και από τους εργοδότες «να σεβαστούν πλήρως τα εργασιακά μας δικαιώματα και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού στα Σελιανίτικα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου
Πάτρα: Μεγάλη φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή - Καταστράφηκε ολοσχερώς εργοστάσιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Σύλληψη για απάτη στην Αμφιλοχία - 40χρονος κατηγορείται ότι απέσπασε 125.000 ευρώ απο ηλικιωμένο ζευγάρι
δάσκαλοι