Συμβουλές διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου για οικογένειες

Καθώς τα σχολεία κλείνουν, πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για να απασχολήσουν με ευχάριστο τρόπο τα παιδιά τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και πώς μπορούν να αναδιαμορφώσουν την αυλή τους για να είναι λειτουργική για όλη την οικογένεια.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να αξιοποιήσετε κάθε γωνιά του εξωτερικού σας χώρου.

1. Προσθέστε παιχνίδια για παιδιά

Όταν ο καιρός είναι καλός, τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν στην αυλή μόνα τους ή με τους φίλους τους. Εάν έχετε επαρκή χώρο στην αυλή σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μερικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου, όπως οι κούνιες, οι τραμπάλες αλλά και τα φουσκωτά παιχνίδια.

Πέρα από το γεγονός ότι προσφέρουν πολλές ώρες διασκέδασης, αυτά τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να γυμναστούν αλλά και να εξασκήσουν χρήσιμες δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα και η ισορροπία.

2. Δημιουργήστε μια γωνιά για μπάρμπεκιου

Για να είναι πλήρως λειτουργικός ο εξωτερικός σας χώρος, είναι σημαντικό να αφιερώσετε μία γωνία στην οποία θα μπορείτε να προετοιμάζετε διάφορα γεύματα, τα οποία θα απολαμβάνετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Ιδανικά, ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να περιλαμβάνει μία ψησταριά εξωτερικού χώρου με τον ανάλογο εξοπλισμό, αλλά και μία αρκετά μεγάλη τραπεζαρία κήπου για να κάθονται όλοι οι αγαπημένοι σας. Μην παραλείψετε να προσθέσετε μία αρκετά μεγάλη ομπρέλα εξωτερικού χώρου για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να απολαύσετε την αυλή σας όλες τις ώρες της ημέρας.

3. Μεριμνήστε για την αποθήκευση

Είτε έχετε μία μεγάλη αυλή είτε μία μικρή, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι είναι απαραίτητο να έχετε έναν επαρκή αποθηκευτικό χώρο για να τοποθετείτε όλον τον εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείτε.

Για αυτόν τον λόγο, είναι χρήσιμο να επενδύσετε σε ένα σπιτάκι κήπου, στο οποίο θα μπορείτε να πρόσθετε τα έπιπλα κήπου, τα εργαλεία σας και όλα όσα δεν χρειάζεστε άμεσα ή είναι εκτός εποχής. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της αποθηκευτικής λύσης είναι ότι τα πράγματά σας θα παραμένουν προφυλαγμένα από κάθε είδους καιρικό φαινόμενο.

4. Περιποιηθείτε το γκαζόν σας

Το πιο συχνό υλικό που χρησιμοποιείται για την κάλυψη του εδάφους στις αυλές είναι το γκαζόν, το οποίο είναι οπτικά ευχάριστο αλλά και πρακτικό, ιδιαίτερα όταν έχετε παιδιά στην οικογένεια.

Όμως, ένα γκαζόν χρειάζεται αρκετή φροντίδα προκειμένου να έχει το κατάλληλο μήκος και να διατηρήσει το ζωντανό του χρώμα. Έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε τα κατάλληλα εργαλεία κήπου που θα σας βοηθήσουν να το περιποιηθείτε.