Συναγερμός για 128 μετανάστες που βρίσκονται σε βάρκες στην κεντρική Μεσόγειο
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 128 μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δυο πλεούμενα, κινδυνεύουν να πνιγούν στην κεντρική Μεσόγειο.
Στο πρώτο πλεούμενο, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί, βρίσκονται 60 άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο οι επιβαίνοντες είναι 68. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης.
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τις τελευταίες 24 ώρες, παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας.
Χθες, τέλος, στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν 406 μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και τη Λιβύη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η συνάντηση του Παναιγιάλειου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
OpenAI: AI μοντέλο έδωσε οδηγίες στον εαυτό του για να καλύψει λάθος του
«Έλεγε πως ο πατέρας μου έχει μετενσαρκωθεί σε μένα», αποκαλυπτική μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή του Μαζωνάκη
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
