Συναγερμός στην Ινδονησία: Απομακρύνθηκαν 2.000 κάτοικοι στην Ιάβα – Έγινε έκρηξη ηφαιστείου
Ένα ηφαίστειο εισήλθε εκ νέου σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας στην Ινδονησία. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν.
Κόκκινος συναγερμός σήμανε στην Ινδονησία, μετά την έκρηξη ηφαιστείου που σημειώθηκε, εκλύοντας ένα νέφος τέφρας που έχει φθάσει σε ύψος 15 χιλιομέτρων και οδηγώντας στην απομάκρυνση σχεδόν 2.000 ανθρώπων, δήλωσαν οι αρχές, που αύξησαν στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού στο ανατολικό τμήμα του νησιού Ιάβα.
Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για απώλειες από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμερού και το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας δήλωσε πως δεν έχουν επηρεαστεί τα αεροπορικά ταξίδια, όμως έχουν σταλεί προειδοποιήσεις σε δύο περιφερειακά αεροδρόμια να είναι σε επιφυλακή.
«Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν κλείσει από σήμερα το πρωί και τώρα πέφτει ηφαιστειακή τέφρα και έχει καλύψει τη θέα του βουνού», δήλωσε ο κοινοτικός εθελοντής Μπαγιού Ντένι Αλφιάντο τηλεφωνικώς στο Reuters από ένα σημείο κοντά στο ηφαίστειο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ξηροί καρποί: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε πάρα πολλούς
Η OpenAI σταματά το μοντέλο Astra που έλυσε 10 μαθηματικά αινίγματα δεκαετιών
Ξεσηκώθηκαν στο μεγάλο δημοτικό γλέντι με Γρίβα και Σαφέτη στο Δερβενάκι ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Η Apple αποφασίζει ποιος μένει και ποιος φεύγει και οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους
Συγκινητική συνάντηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ΦΩΤΟ
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Άνευ προηγουμένου τα pre orders του GTA 6
