Συναγερμός στο σύστημα υγείας – Περισσότερες πάλι οι εισαγωγές από τα εξιτήρια
Η εικόνα αντιστροφής του ισοζυγίου εισαγωγών – εξιτηρίων ασθενών με κοροναϊό είναι ξεκάθαρη στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας.
Με τα κρούσματα να αυξάνονται και την μετάλλαξη Δέλτα να σαρώνει την Ελλάδα η προσοχή στρέφεται ξανά στο σύστημα υγείας της χώρας μας, όπως αποτυπώνεται στα νοσοκομεία, όπου πλέον παρατηρείται εκ νέου αντιστροφή του ισοζυγίου εισαγωγών – εξιτηρίων ασθενών με κοροναϊό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τις τελευταίες ημέρες από τα νοσοκομεία, στις 28/6 οι εισαγωγές ήταν 33 έναντι 62 εξιτηρίων ενώ στις 4/7 έγιναν 59 έναντι 15 εξιτηρίων.
Στις 7/7 οι εισαγωγές έχουν αγγίξει τις 68 με τα εξιτήρια να είναι 60 ενώ στις 11/7 οι εισαγωγές έχουν φτάσει να είναι 85 έναντι μόλις 22 εξιτηρίων.
Διευκρινίζεται πως σε ό, τι αφορά τα εξιτήρια των 4 και 7/7, η εικόνα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ενδεικτική καθώς οι ημερομηνίες αυτές αφορούν Κυριακή, μέρα της εβδομάδα όπου και συνηθίζεται να παρατηρούμε λιγότερα εξιτήρια. Σε κάθε περίπτωση όμως η εικόνα αντιστροφής είναι ξεκάθαρη.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ECDC την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα μας παρουσιάζουν οι ηλικίες 18-24. Πρόκειται για ποσοστό της τάξης 9,4% με τουλάχιστον 1 δόση να έχει πραγματοποιήσει το 21,4% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 78,6%.
Αμέσως μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει η ηλικιακή ομάδα των 25-49 ετών (28,7%) με το 46,7% να έχει κάνει την πρώτη δόση και το 53,3% να μην έχει εμβολιαστεί.
Ακολουθούν οι ηλικίες 50-59 ετών ( 55,6%) με τουλάχιστον μια δόση να έχει κάνει το 64,6% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 35,4%. Στους 60-69 η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει το 69,1% με το 74,6% να έχει κάνει μια δόση ενώ δεν έχει εμβολιαστεί το 25,4%.
Τέλος στο 75,6% φτάνει η εμβολιαστική κάλυψη του ηλικιακού γκρουπ 70-79 με 79.2% να έχει κάνει μια δόση τουλάχιστον και 20.8% να μην έχει εμβολιαστεί ενώ πρώτη στους εμβολιασμούς είναι η ηλικιακή ομάδα 80 άνω με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει στο 67,2% αφού το 70,1% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση και 29,9% να μην έχει εμβολιαστεί.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οι viral συνήθειες του TikTok που πέρασαν το τεστ των επιστημόνων
Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις αυτά τα 4 πράγματα στη θύρα USB για να την καθαρίσεις
Περίπατος στο κέντρο και επίσκεψη στο Δημαρχείο, για τα παιδιά των Κατασκηνώσεων Πάτρας ΦΩΤΟ
Το φρούτο «βόμβα» στη βιταμίνη C και τα οφέλη για την υγεία
Neuromancer: Η σειρά που περίμεναν 40 χρόνια οι sci-fi fans έρχεται στο Apple TV
Συνέντευξη Τύπου για την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας AGREXA
Το λάθος που κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην τουαλέτα χωρίς να το γνωρίζουν
Η Καρυάτιδα σε περιοδεία
