Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη για τις λαϊκές αγορές

image 614927

Το ζήτημα των λαϊκών αγορών και των μισθωτηρίων συμβολαίων τωνεπιχειρήσεων απασχόλησε τον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου &Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μαζί με με τους βουλευτές Δωδεκανήσων Γιάννη Παππά, Μεσσηνίας, ΜίλτοΧρυσομάλλη καιΠιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο.
Ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και οι άλλοι βουλευτές έθεσαν το ζήτημα της ολικής αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο(λαϊκές αγορές, πλανόδιοι και κυριακάτικες αγορές), ένα ζήτημα πουαπασχολεί έντονα το σύνολο των παραγωγών και επαγγελματιών πουαπασχολούνται σε αυτό, καθώς και της τροποποίησης του υφιστάμενουπλαισίου του 2017 στο ενδιάμεσο διάστημα, σύμφωνα με όσα έχουνζητήσει οι απασχολούμενοι στο υπαίθριο εμπόριο.

Επιπλέον, ο κ. Κατσανιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ρύθμισης με θεσμικότρόπο της παράτασης των μισθωτηρίων συμβολαίων επιχειρήσεων, ταοποία λήγουν εν μέσω της πανδημίας και ζήτησε από τονΓενικό Γραμματέα να παραταθούν με νομοθετική ρύθμιση καθ’ όλητη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπισητης πανδημίας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου υπάρχουν διαφορέςως προς το μίσθωμα ή ο μισθωτής έχει χαρακτηριστεί ως κακοπληρωτής.
Ο κ. Σταμπουλίδης από τη μεριά του ανέφερε ότι, τόσο το θέμα της αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίουγια το υπαίθριο εμπόριο όσο και η παράταση των μισθωτηρίωνσυμβολαίων για όσο καιρό ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας πρόκειται να αντιμετωπιστούν νομοθετικά στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους μου να ενημερώσουμε τονΓενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη τόσο για την ανάγκηαναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριοεμπόριο εν γένει, όσο και για την ανάγκη προστασίας της μικρομεσαίαςεπιχειρηματικότητας μέσα από την θεσμική παράταση των μισθωτηρίωνσυμβολαίων. Όπως μας διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας πολύ σύντομακαι τα δύο θέματα θα αντιμετωπιστούν νομοθετικά, αποδεικνύοντας για μιαακόμα φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στοπλευρό της επιχειρηματικότητας και ειδικά της μικρομεσαίας, σε αυτό τοδύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n