Συνάντηση Άννας Μαστοράκου – Χάρη Θεοχάρη: Επί τάπητος τα θέματα σημασίας για τη στήριξη των υπηρεσιών ΠΦΥ
Τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη είχε η Αννα Μαστοράκου, με την ιδιότητα της προέδρου της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, μόνιμου μέλος του συντονιστικού οργάνου του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της ΠΦΥ.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη στήριξη των υπηρεσιών ΠΦΥ στη χώρα μας. Καταρχήν, η αύξηση του προϋπολογισμού για την ΠΦΥ και των αποζημιώσεων του ιατρικού έργου και των διαγνωστικών εξετάσεων. Ακολούθως το θέμα της διαγραφής των δυσβάσταχτων καταλογισμών clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια και στους συμβεβλημένους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ΕΟΠΥΥ. Και τέλος, η αναλογικότητα του προϋπολογισμού του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα ανάλογα με τους δείκτες εξυπηρέτησης των πολιτών ανά Νομό.
Ο Υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση για τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης στην ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα επιδιώξει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς, τη ρεαλιστική χρηματοδοτική αναπροσαρμογή, βάσει της ζήτησης υπηρεσιών υγείας.
Η Αννα Μαστοράκου συνεχίζει σταθερά, μέσα από τις θεσμικές της ιδιότητες στον χώρο της Υγείας, να αγωνίζεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόληψης στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, συνεχίζει με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς και τον προεκλογικό της αγώνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το λάθος που κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην τουαλέτα χωρίς να το γνωρίζουν
Google Flow: Φτιάξε τα δικά σου τραγούδια, videoclip ακόμα και στίχους χωρίς να γνωρίζεις νότα
Στην κορυφή η Εθνική Πόλο – Σκουμπάκης: «Ήταν ένας τρελός τελικός, το αξίζαμε»
Το «μαγικό» φρούτο που λένε πως χαρίζει μακροζωία και λαμπερό δέρμα
Η επίθεση από αυτόνομο AI της OpenAI ήταν μόνο η αρχή
Έλληνας πνευμονολόγος στο επίκεντρο διεθνούς έρευνας για την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση
Ξεχάστε το μοσχάρι: Το κόκκινο κρέας που έχει διπλάσιο σίδηρο και ελάχιστα λιπαρά
Εόρτιες Ευχές για την Αγία Παρασκευή στην Καρυά ΦΩΤΟ
