Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΚΕΑΝΑ με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη

Η συνάντηση, η οποία ορίστηκε αμέσως μετά από αίτημά του ΣΚΕΑΝΑ, σαν κύριο θέμα είχε την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΚΕΑΝΑ με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη

Μπαράζ συναντήσεων είχε ο ΣΚΕΑΝΑ. Μετά τον δήμαρχο συναντήθηκε και με τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη τον οποίο το προεδρείο εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Σπυρόπουλο, τον γεν. γραμματέα, κ. Λάμπρο Λιόλιο και τον ταμία, κ. Γιώργο  Κολλιόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Όπως σημειώνεται: «Η συνάντηση, η οποία ορίστηκε αμέσως μετά από αίτημά του ΣΚΕΑΝΑ, σαν κύριο θέμα είχε την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου. Όπως μας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, κ. Φαρμάκης, η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς έχουν σταλεί κλιμάκια για αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές ενώ όπως τόνισε, με πρωτοβουλία δική του σηκώθηκε και drone τις ημέρες της κακοκαιρίας για να είναι καταγεγραμμένη η καταστροφή την οποία υπέστη η περιοχή μας.

Προς ενημέρωση των μελών μας η διαδικασία είναι η εξής:

Κατάθεση των φακέλων των πληγέντων
Οριοθέτηση της περιοχής όπου έχει υποστεί ζημιές από την Περιφέρεια
Άνοιγμα πλατφόρμας Υπουργείου
Καταβολή προκαταβολών σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημιές, από τις επιχειρήσεις
Τελικός έλεγχος φακέλων και καταβολή υπολειπόμενου ποσού αποζημίωσης

Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει ήδη κατατεθεί αίτημα μέσω του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Μπονάνου για την άμεση καταβολή των προκαταβολών, έτσι ώστε να προλάβουν οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες για την καλοκαιρινή σεζόν.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε πως οι πληρωμές συνεχίζονται και οι ενστάσεις που έχουν γίνει δεκτές θα πληρωθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ενώ τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι αποπληρωμές του δεύτερου προγράμματος ενίσχυσης.

Τέλος αναφέρθηκε το θέμα του Καρναβαλιού με τον κ. Φαρμάκη να τονίζει πως λόγω της διετούς ακύρωσης του έχει επέλθει τεράστια οικονομική ζημιά στον κλάδο μας όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους επίσης».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ημερίδα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την ενέργεια ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος
Αιγιάλεια: Φόρτωσαν αγροτικό με εξάτμιση και οικοδομικά υλικά - Δεν ήξερα τι να πουν στον έλεγχο της ΕΛΑΣ
Πάτρα: Γέμισε το Επιστημονικό Πάρκο από μαθητές ΦΩΤΟ
Ερύμανθος: Πάρθηκαν αποφάσεις για αγροτική οδοποιία, έκτακτη χρηματοδότηση και Δημαρχείο