Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες: Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η συνάντηση διήρκεσε 20 λεπτά και έγιναν βήματα αλληλοϋποστήριξης.

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες: Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσαν Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη σημερινή συνάντησή τους η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε για μια επικοδομητική συνάντηση με τον φίλο του υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα μεταβούμε μαζί στην διάσκεψη για την Τουρκία και την Συρία αμέσως μετά. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που με κάλεσε μετά την τραγωδία των Τεμπών και μου μετέφερε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του Ταγίπ Ερντογάν και βοήθεια αν χρειαστεί. Επίσης, είπε ο κ. Δένδιας, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την έκδοση του Έλληνα κρατούμενου για να παραστεί στην κηδεία του γιου του μετά την τραγωδία των Τεμπών».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ