Συνάντηση -διαβούλευση για Θεματικά Σχέδια Διαχείρισης σε επιλεγμένες προστατευόμενες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων μέτρων δράσεων και πρακτικών για τον αγροτικό χώρο, με γνώμονα την υποστήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται εντός των προστατευόμενων περιοχών.
Η πιλοτική προσέγγιση της σύνδεσης της αγροτικής δραστηριότητας (γεωργία και κτηνοτροφία) με τη βιοποικιλότητα απασχόλησε την ενημερωτική συνάντηση-διαβούλευση που διοργάνωσε η ένωση εταιρειών «ΟικοΜ ΕΠΕ – NERCO ΑΕΜ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Θεματικών Σχεδίων Διαχείρισης για τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε επιλεγμένες προστατευόμενες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Οι περιοχές που αποτελούν αντικείμενο του έργου είναι: το Εθνικό πάρκο υγροτόπων Αμβρακικού , Ζώνη Ειδικής Προστασίας «Αμβρακικός κόλπος, λιμνοθάλασσα Κατάφουρκο και Κορακονήσια» (για τις εκτάσεις που ανήκουν χωρικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), το Εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Αράκυνθος & στενά Κλεισούρας» και το Εθνικό πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και οι Ειδικές Ζώνες Διατήρησης «Λιμνοθάλασσα Καλογριάς, δάσος Στροφυλιάς και έλος Λάμιας» και «Λιμνοθάλασσα Κοτύχι, Βρίνια»
Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων μέτρων δράσεων και πρακτικών για τον αγροτικό χώρο, με γνώμονα την υποστήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται εντός των προστατευόμενων περιοχών.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης,Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταύρο Βέρρα, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
