Συνάντηση Ιάσονα Φωτήλα με Γ. Πιτσιλή, Κ. Τσουβάλα και Δ. Μελά

Συνάντηση Ιάσονα Φωτήλα με Γ. Πιτσιλή, Κ. Τσουβάλα και Δ. Μελά
O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε μπαράζ συναντήσεων με επίκεντρο την Αχαΐα.

Με τον κ. Γεώργιο Πιτσιλή, Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
Κύριο θέμα συζήτησης με τον κ. Γεώργιο Πιτσιλή ήταν η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (myDATA) με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων προς πάταξη της φοροδιαφυγής. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε επίσης η επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων (του 2015) ή των 120 δόσεων (του 2019) για τους πληγέντες της πανδημίας καθώς και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για το εύρος των υφιστάμενων ρυθμίσεων χρεών προς την εφορία, εκφράζοντας προς τον Διοικητή την ανησυχία χιλιάδων φορολογούμενων, οι οποίοι αδυνατούν να παραμείνουν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Με τον κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
Στη συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα ανέλυσαν θέματα δημόσιας τάξης και κατά πόσο αυτή έχει επηρεαστεί ενόψει της πανδημίας. Έγινε μια πλήρη ενημέρωση γύρω από θέματα ασφαλείας και δράσεων προς αυτόν τον σκοπό ειδικά στον νομό της Αχαΐας.

Με τον κ. Δημήτριο Μελά, Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Κατά τη συζήτηση με τον κ. Δημήτριο Μελά, Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., έθεσε από κοινού με τον αντιπρόεδρο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Νίκο Μιχαλόπουλο καίρια ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Αχαΐας. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα που ανέκυψε με την «τηλεπισκόπηση» και το γεγονός ότι δεν έγινε σωστή διασταύρωση σε αρκετές περιπτώσεις ιδίως στο γεωγραφικό κομμάτι της Δυτικής Αιγιαλείας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας. Ο κ. Δημήτριος Μελάς δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των διοικητικών διασταυρώσεων και ελέγχων που μπορούν να γίνουν, ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία επανελέγχου προς διόρθωση αρκετών σημείων. Το δεύτερο θέμα που ανέπτυξαν είναι αυτό των περικοπών των επιδοτήσεων προς τους αγρότες και ιδιοκτήτες «μισθωμένων» δικαιωμάτων στην Αχαΐα. Με κοινή επιδίωξη την επίλυση του θέματος, συμφώνησαν να γίνει επανεξέταση του ζητήματος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία μεταξύ του βουλευτή και του αντιπροέδρου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε με γνώμονα το καλό των αγροτών της περιοχής.

Ο Ιάσονας Φωτήλας, μετά τις ανωτέρω συναντήσεις, συμφώνησε με τους κ.κ. Πιτσιλή, Τσουβάλα και Μελά να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με κοινή συνισταμένη την εξέταση και επίλυση ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, ειδικά σε θέματα που αφορούν στην Αχαΐα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Αυτοπυροβολήθηκε άνδρας στου Λάγγουρα - Βρέθηκε νεκρός!
Φωτήλας για 28η Οκτωβρίου: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι βγαίνουμε πάντα νικητές
Κλειτορία: Οψη πέτρας σε κεντρικά κτίρια ΦΩΤΟ
Αλεξοπούλου για 28η Οκτωβρίου: «Να κερδίσουμε τις μάχες με ορατούς κι αόρατους εχθρούς που θα φέρει στο μέλλον απέναντι μας η Ιστορία»