Συνάντηση Κατσανιώτη με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων – Επαφές και στο υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων είχε ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ συνεργάτες του υφυπουργού συμμετείχαν στην συνάντηση του Θανάση Παπαδόπουλου με την Υφυπουργό  Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Συνάντηση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων είχε ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας αλλά και δυνατότητες συμβολής του Δήμου Καλαβρύτων στην ενεργοποίηση του Αποδήμου Ελληνισμού, σε στόχους που αφορούν στην επανασύνδεση των Αποδήμων με την πατρίδα τους αλλά και την αντίστροφη στήριξη της Ελλάδας στις εκεί κοινότητες των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ενημέρωση για τα σχολεία των Καλαβρύτων

Εξάλλου ενημέρωση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Καλαβρύτων, σ’ όλες τις βαθμίδες τους και κυρίως για τα δυσπρόσιτα  της περιοχής είχε σήμερα, Παρασκκευή, ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή παρουσία της κ. Ολυμπίας Μπάρλου.

Συνάντηση

Στη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ανέφερε ότι, οι μαθητές της περιοχής- όπως και όλων των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας-έχουν την ιδιαιτερότητα να προέρχονται από χωριά πολύ απομακρυσμένα από το σχολείο το οποίο φοιτούν ενώ επεσήμανε το σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί απ’ τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και απ’ τους αντιπροσωπευτικούς φορείς των Δασκάλων και των Καθηγητών και επεσήμανε την ανάγκη δρομολόγησης άμεσων λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων, απ’ τον εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές έως την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για την υπηρεσία τους, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη του χαρακτηρισμού όλων των σχολείων της περιοχής ως δυσπρόσιτα.

Αναφορικά με την περιοχή του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ζήτησε από την υφυπουργό Παιδείας αφενός να προηγούνται της στελέχωσης τα συγκεκριμένα σχολεία και αφετέρου να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς ώστε να υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Η Υφυπουργός με τη σειρά της υπογράμμισε ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία τα παραπάνω αιτήματα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει ασχοληθεί επισταμένα ως βουλευτής της περιοχής με τα δυσπρόσιτα σχολεία της Αχαϊας και σήμερα από την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών στηρίζει τα αιτήματα αυτά ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Κατσανιώτης θα πιέσει στην κατεύθυνση  να δοθούν κίνητρα σε επίπεδο μορίων στους δασκάλους και τους καθηγητές ώστε να επιλέξουν να υπηρετήσουν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης «σε μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή πρέπει να επιδιώκεται η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς αυτά επιτελούν έναν ευρύτερο κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο».

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop