Συνάντηση Μάγδας Φύσσα με Χαρίτση στην κοινωνική κουζίνα στο Κερατσίνι

«Μακάρι να μη χρειαζόταν να υπάρχει το κοινωνικό συσσίτιο» είπε στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Χαρίτση, το Νάσο Ηλιόπουλο και τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο

Φύσσα

Το κοινωνικό συσσίτιο του δήμου Κερατσινιου-Δραπετσώνας στηρίζει καθημερινά από το 2014 εκατοντάδες ανθρώπους και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μια αποστολή που αυτές τις ημέρες αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Η Μάγδα Φύσσα, μια γυναίκα για την οποία η αλληλεγγύη και η προσφορά σε όσους το έχουν ανάγκη είναι στάση ζωής, εργάζεται ως τραπεζοκόμος στην συγκεκριμένη δομή από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Νέα Αριστερά.

«Μακάρι να μη χρειαζόταν να υπάρχει το κοινωνικό συσσίτιο» είπε στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Χαρίτση, το Νάσο Ηλιόπουλο και τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη του δήμου σε αυτή την προσπάθεια. «Αλλά σε αυτές τις συνθήκες, ευτυχώς που υπάρχει, δίνει ουσιαστική στήριξη με το πιο βασικό αγαθό, το φαγητό», πρόσθεσε. Η Μάγδα Φύσσα τούς ενημέρωσε για τη λειτουργία της κοινωνικής κουζίνας. «Όταν κάποιος άνθρωπος έρχεται και έχει ανάγκη ένα πιάτο φαγητό δεν μπορούμε να τον αφήσουμε απ έξω», σημείωσε, τονίζοντας ότι κάθε μέρα γίνεται διανομή φαγητού με αξιοπρέπεια , σεβασμό και διακριτικότητα στους δικαιούχους.

Ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε κίνηση αλληλεγγύης που δίνει βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. «Έτσι, στην πράξη, μπαίνει φραγμός στην άνοδο της ακροδεξιάς», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Αλέξης Χαρίτσης και Μάγδα Φύσσα συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα δίνοντας την κοινή υπόσχεση: Αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, αγώνας για ζωή.