Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στο Μαξίμου: «Εξαιρετικό το επίπεδο συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας»
Με έμφαση στη διατήρηση της καλής συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν σήμερα, Δευτέρα (09.09.2025), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία των τακτικών επαφών, αναφέροντας:
«Εγώ να σας υποδεχθώ και πάλι με πολλή χαρά και αισθήματα αγάπης. Είμαστε στην αρχή του πολιτικού αλλά και του εκκλησιαστικού έτους, οπότε είναι πάλι μια ευκαιρία να συζητήσουμε για τις εκκρεμότητες που έχουμε και να επανεπιβεβαιώσουμε, πιστεύω, το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε λύσει πολλές εκκρεμότητες του παρελθόντος και είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής».
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας: «Ευχαριστώ πάρα πολύ, διότι μέσα στο βάρος των πολλών σας προβλημάτων βρίσκετε τον χρόνο, κάθε φορά που χρειάζεται, να τα λέμε και να συναποφασίζουμε, με πολλή χαρά».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σπουδαστές «Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών» στην ιστορική Οινοποιία Achaia Clauss ΦΩΤΟ
Η Razer παρουσίασε το Reclusa Mini 65% με magnetic switches και ασύρματη λειτουργία
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Περιφέρεια
Πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων στην General Motors για δεδομένα οδηγών που κατέληγαν σε ασφαλιστικές εταιρείες
