Συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Πρέσβη της Αρμενίας
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνης Τσόγκας-Χαρβαλάκος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με τον Πρέσβη της Αρμενίας, Tigran MKRTCHYAN.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για το έργο, τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της CPMR, το έργο της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου, τη διάθεση διεύρυνσης της CPMR με περισσότερες Περιφέρειες από τα Βαλκάνια & τον Εύξεινο Πόντο και τη σημασία ενεργής συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές εξελίξεις σε θέματα πολιτικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης: «Η Αρμενία είναι μια χώρα με αρκετές κοινές ιστορικές διαδρομές κι αγώνες με την Ελλάδα απέναντι στον οθωμανικό ζυγό και την βαρβαρότητα. Με τον Πρέσβη συζητήσαμε θέματα της CPMR αλλά και συνεργασία σε μία σειρά από τομείς όπως πολιτιστική, τουριστική και εμπορική συνεργασία. Ένα κεφάλαιο που θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός διότι και τα δύο ορθόδοξα χριστιανικά κράτη έχουν πλούσια θρησκευτική κληρονομία».
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνης Τσόγκας-Χαρβαλάκος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Apple ετοιμάζει κάτι μεγάλο και ο νέος CEO μόλις το επιβεβαίωσε
Ιαπωνία: Συνελήφθη 36χρονος για μαζικές θανατώσεις χάμστερ
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Ξεχνάτε πού είναι τα πράγματα σας η δεν διαβάζετε μικρά γράμματα; Η Google βρήκε τη λύση
Νυχτερινοί καύσωνες: Ο αόρατος κίνδυνος όταν η θερμοκρασία δεν πέφτει μετά τη δύση του ηλίου
