Συνάντηση Τσώκου-Μπούρα – «Ένα ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας αποκτά περισσότερη εξωστρέφεια»
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η συνεργασία Πανεπιστημίου, κυβέρνησης και τοπικής κοινωνίας.
Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος.
Η ανακοίνωση του κ. Τσώκου αναφέρει:
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η συνεργασία Πανεπιστημίου, κυβέρνησης και τοπικής κοινωνίας. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας με περίπου 30.000 ενεργούς φοιτητές, καθώς και το τρίτο παλαιότερο, συμπληρώνοντας φέτος 60 χρόνια εκπαιδευτικής πορείας, γνώσης και δημιουργίας με ένα μεγάλο επετειακό Συνέδριο στις 28-29 Νοεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Σχετικά ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος ανέφερε: «Η Πανεπιστημιακή κοινότητα και το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα από τα ενεργότερα και ζωτικά κύτταρα της περιοχής μας. Με πυξίδα την ιστορία του, συνεχίζει με πλούσιο πρόγραμμα έργων και δράσεων για ουσιαστική εξέλιξη και εξωστρέφεια του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, συζητήσαμε για όσα προχωρά, σχεδιάζει και υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ενδεικτικά, ανάμεσα στις πολλές και ουσιαστικές δράσεις που προωθούνται, με μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, είναι η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, η συντήρηση και δημιουργία υποδομών στο Πανεπιστήμιο, οι διακρίσεις και η ακαδημαϊκή αριστεία, με επίκεντρο τον φοιτητή και στόχο την ουσιαστική καινοτομία.
Ένα μεγάλο βήμα στο οποίο προχωρά το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας είναι η ίδρυση παραρτήματος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, καθώς και συνέργειες με Πανεπιστήμια της Κίνας, για θέματα πολιτισμού και τεχνολογίας, μια σπουδαία ενέργεια για την εξωστρέφεια και το πέρασμα του Πανεπιστημίου Πατρών στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.
Στόχος όλων μας, κυβέρνησης και κοινωνίας, είναι ένα πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί σε επιστημονικές εξελίξεις, με ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της έρευνας. Για την Αχαΐα του μέλλοντος, χρειάζονται πράξεις ουσίας και για αυτό στέκομαι αρωγός σε αυτές τις ενέργειες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου για την πρόοδο της περιοχής μας».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σπουδαστές «Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών» στην ιστορική Οινοποιία Achaia Clauss ΦΩΤΟ
Η Razer παρουσίασε το Reclusa Mini 65% με magnetic switches και ασύρματη λειτουργία
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Περιφέρεια
Πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων στην General Motors για δεδομένα οδηγών που κατέληγαν σε ασφαλιστικές εταιρείες
