Συνέχεια στο σίριαλ των «αγροτοδικείων» – Εξι αγρότες στο εδώλιο για τα μπλόκα του ’17

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού διοργανώνει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης

αγροτοδικείων

Την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας περνούν σήμερα το πρωί έξι αγρότες από την Ηλεία, με την κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2017.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού διοργανώνει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους, οι οποίοι «σύρονται αδίκως στις δικαστικές αίθουσες επί πολλά χρόνια», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τους. Στους έξι αγρότες έχουν υποβληθεί 20(!) μηνύσεις για τις κινητοποιήσεις το δίμηνο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του έτους 2017.

Μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και ένας εκ των κατηγορουμένων, Θανάσης Βομπίρης, χαρακτήρισε την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», ανυπόστατη κάνοντας λόγο για ένα ακόμα «αγροτοδικείο». «Εμείς, μέσω του συνηγόρου μας Αγη Μαραγκουδάκη, θα ζητήσουμε να πάψουν οι διώξεις κατά των αγροτών και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο», είπε στην «Π» κ. Βομπίρης.

Την ίδια ώρα, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους, οι οποίοι «σέρνονται στις δικαστικές αίθουσες αδίκως», όπως λένε, καθότι επιχειρείται η ποινικοποίηση του αγώνα των γεωργών.

Η υπόθεση των «αγροτοδικείων» εξελίσσεται σε δικαστικό μαραθώνιο δίχως τέλος επί µια περίπου τετραετία. Οι έξι αγρότες συμμετείχαν στο μπλόκο στη θέση Λατίφη επί της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών. Οι κινητοποιήσεις, όπως διαμηνύει η Ομοσπονδία των αγροτών δεν πρόκειται να «σιωπήσουν», αφού «μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας είχαμε κατακτήσεις» όπως αναφέρει η ΟΑΣΗ.