Συνεχίζεται για 10 μέρες ακόμα η έκθεση του Κλεομένη Κωστόπουλου

Η τελευταία δουλειά του Κλεομένη Κωστόπουλου περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας πορτραίτα, όπου είναι εμπνευσμένη από αντίστοιχα πορτραίτα διάσημων πινάκων μεγάλων μαΐστρων του παρελθόντος και ένα έντονο οικολογικό μήνυμα.

πινακες

Συνεχίζεται για 10 ημέρες ακόμη, μέχρι 20 Ιουλίου, η έκθεση ζωγραφικής του Κλεομένη Κωστόπουλου με τίτλο “Head Up-Cycled”, στον χώρο σύγχρονου πολιτισμού TATIANA DIMOU στην Πάτρα,.

Η τελευταία δουλειά του Κλεομένη Κωστόπουλου περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας πορτραίτα, όπου είναι εμπνευσμένη από αντίστοιχα πορτραίτα διάσημων πινάκων μεγάλων μαΐστρων του παρελθόντος και ένα έντονο οικολογικό μήνυμα.

Η δυνατότητα να διαλέγεται ένα σημερινό ζωγραφικό έργο με όρους διαχρονικότητας (δια-ζωγραφικότητας) με το παρελθόν είναι αυτονόητη. Με μια μονάχα διαφορά: η πρόσληψη του τότε από το σήμερα δεν σημαίνει αυτόματα και εξομοίωση της τότε απόβλεψης των έργων με τα μετα-πανδημικά δεδομένα της σημερινής κρίσιμης συγκυρίας. Αν η τέχνη των Dürer, Vermeer, Rubens, Velasquez, Titian αποζητούσε την απαθανάτιση ενός αυθεντικού στιγμιότυπου της «ανθρώπινης συνθήκης», τα υπερμεγέθη πορτραίτα του Κωστόπουλου θέτουν το μεταιχμιακό και την οριακότητα της τέχνης σε μια περίοδο που είναι αναγκαία όσο ποτέ μια εναλλακτική βιοπολιτική.

Η επικράτηση του πλαστικού υλικού στην κάλυψη των μοντέλων του ζωγράφου, θέλουν υπαινικτικά να μαρτυρήσουν τη σημερινή εξοικείωση του ανθρώπου με την αισθητική μιας πλαστικής ερήμου. Το πιθανότερο είναι ότι στην πρώτη ανάγνωση των εικαστικών έργων το πλαστικό στοιχείο μάλλον θα περάσει απαρατήρητο. Το «βιοπολιτικό κατεπείγον» που θέτει η λαίλαπα του πλαστικού, κατά τον Φουκώ, είναι αυτό που παραδοσιακά στον Δυτικό Κόσμο ονομαζόταν «δικαίωμα ζωής και θανάτου», μόνο που από τη ζωγραφική ματιά του Κωστόπουλου τίθεται πλέον αμείλικτα ως τη μοναδική προϋπόθεση για το μέλλον: το δικαίωμα να αποφασίσεις να πεθάνουν ή να τα αφήσεις να ζουν.

Κείμενο Β.Κ.

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και να ξεναγηθείτε στην έκθεση που παρουσιάζεται στον νέο υπέροχο και δροσερό χώρο σύγχρονου πολιτισμού ‘’TATIANA DIMOU’’ στην Πάτρα, Τσαμαδού 24.

Στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε παρακάτω.

Διάρκεια έκθεσης: από τις 27 Μαΐου έως τις 20 Ιουλίου 2021

Είσοδος: Ελεύθερη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο:  9:00 – 14:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:30  | 18:00 – 21:00

Κυριακή: Κλειστά

Τηλέφωνο Επικοινωνίας/Ραντεβού: +30 694 671 8172 | +30 261 400 2113

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ
ΡΕΜΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΙΒΛΙΟ 2
ekthesi
Θέλει αρετή και τόλμη το...τραγούδι