Συνεχίζεται η απεργία πείνας από τρεις υγειονομικούς έξω από το Υπουργείο Υγείας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για την περίπτωση αυτών των ανθρώπων

απεργία

Συνεχίζουν την απεργία πείνας τρεις υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε σε μήνυμά του για την περίπτωση αυτών των ανθρώπων:

Σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή και ο γολγοθάς για τους 7.500 υγειονομικους που τους αφορά η αναστολή εργασίας συνεχίζεται.
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 3.500 βρίσκονται σε αναστολή και 4.000 εργάζονται προσωρινά με πιστοποιητικά νόσησης.
Είναι οκτώ μήνες χωρίς μισθό και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ένα μέτρο χωρίς κανένα υγειονομικό ώφελος και μεγάλη ντροπή για ένα κράτος δικαίου που υποτίθεται νοιάζεται για την ευημερία των πολιτών. Αυτό το κράτος χωρίς ίχνος ντροπής οδήγησε στη εξαθλίωση 7.500 οικογένειες.

Να επιχειρηματολογήσει κανείς για την επιμονή στο λάθος των αναστολών δεν έχει νόημα την ώρα που τα πάντα είναι ελεύθερα, καταργήθηκαν όλοι οι περιορισμοί και το ίδιο το κράτος κύρηξε το τέλος της πανδημίας. Να επιχειρηματολογήσει για το χαμηλό ή υψηλό ιικό φορτίο των εμβολιασμένων και μη πάλι δεν έχει νόημα γιατί απεδείχθη από τους μισούς και πλέον υγειονομικούς που νόσσησαν πλήρως εμβολιασμένοι και εργαστηριακά απεδείχθει ότι είχαν υψηλότατο ιικό φορτίο (διαθέτουμε τέτοιες εξετάσεις) και την τεράστια νοσοκομειακή διασπορά μετά τις αναστολές.
Η κυβέρνηση ανέστειλε τα πρόστιμα των μη εμβολιασμένων άνω των 60 ετών. Ψηφαλάκια.

Στους υγειονομικούς επιμένουν στις αναστολές. Για να προωθούν την αντίληψη της ατομικής ευθύνης. Να δικαιολογούν την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ.

21 Μαρτίου έξι υγειονομικοί ξεκίνησαν να κάνουν απεργία πείνας εξω από το υπουργείο υγείας. Οι τρείς σταδιακά δεν άντεξαν. Κατέρρευσαν. Οι υπόλοιποι τρεις σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι ακόμη στο Υπουργείο Υγείας σε απεργία πείνας πάνω από ένα μήνα.

Είδαν εκπρόσωπο του Πρωθυπουργύ στο ΜΑΞΙΜΟΥ πριν λίγες ημέρες. Χθές ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ πήγαν στη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ που βρίσκονταν ο Πρωθυπουργός και τους είδε εξαντλημένους στα καροτσάκια. Γιατί επιμένουν; Θα περάσουν μαύρο πάσχα.