Συνεχίζεται ο διπλωματικός «χορός»-Ο Ζελένσκι την Τρίτη στη Σ. Αραβία
Ο ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει τις επαφές για να επέλθει εκεχειρία
Πυρετώδεις είναι οι εργασίες σε διεθνές επίπεδο, καθώς στην Σαουδική Αραβία θα βρεθεί την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζερλένσκι ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Η αυριανή συνάντηση θα είναι η πρώτη μεταξύ Κιέβου και Ουάσινγκτον μετά την καταστροφική επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο στα τέλη Φεβρουαρίου.
Έκτοτε οι ΗΠΑ – άλλοτε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ουκρανίας—ανέστειλαν τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν στο Κίεβο και πάγωσαν την ανταλλαγή πληροφοριών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος με τις συνομιλίες που θα έχει με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. «Μετά από αυτό η ομάδα μου θα μείνει στο Ριαντ για να εργαστεί με τους Αμερικανούς μας εταίρους», εξήγησε ο ίδιος.
Στις αυριανές συνομιλίες στη Τζέντα στόχος θα είναι «να οριστεί ένα πλαίσιο για μια ειρηνευτική συμφωνία και μια αρχική εκεχειρία» μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, έχει δηλώσει ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ που θα είναι παρών.
«Στο τραπέζι βρίσκονται ρεαλιστικές προστάσεις. Το κλειδί είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά», τόνισε.
Θυμίζουμε ότι ο Ζελένσκι έχει ζητήσει να κηρυχθεί εκεχειρία στον αέρα και τη θάλασσα καθώς και να υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων, προκειμένου να δοκιμαστεί η δέσμευση της Ρωσίας στον τερματισμό του πολέμου. Η Μόσχα όμως απορρίπτει την ιδέα της προσωρινής εκεχειρίας.
Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίας, αφρικανική σκόνη στα Δυτικά από σήμερα 10/3
Πάτρα: Οι απολογίες μαθητών για το «ύποπτο» ποτό σε πενθήμερη εκδρομή
Βάρη: Ενα νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο
Βόλος: Υπερήλικας οδηγός 82 ετών προκάλεσε το φονικό τροχαίο, φέρεται να οδηγούσε μεθυσμένος
Αντιστροφή μέτρηση για τον ανασχηματισμό-Ποια ονόματα ακούγονται
Φόρος μεταβίβασης: Πρώτη κατοικία και φοροαπαλλαγή, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πάτρα: Το τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο που είχε παρκάρει σχεδόν πάνω στις γραμμές
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Έτρωγα σταφύλια κάθε μέρα για μια εβδομάδα και τα οφέλη που είδα δεν τα περίμενα»
Apple και Ford ενώνουν δυνάμεις: Τι σημαίνει για την πλοήγηση στο αυτοκίνητό σου
Πρόκριση στους τελικούς για την αθλήτρια της ΝΕΠ Παρασκευή Καλύβα
Πώς ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μπορεί να βρει κρυφή υγρασία στους τοίχους
Έδωσαν περιέργεια σε ρομπότ και εκείνα άρχισαν να μαθαίνουν σαν νήπια
