Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού στην Αμοργό – Έρευνες με drones

«Υποψιαζόμαστε ότι κάτι άλλο συμβαίνει» – Τι αναφέρει φιλικό πρόσωπο του 59χρονου.

εξαφάνιση

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου στην Αμοργό, την ώρα που οι Αρχές σαρώνουν το νησί με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Καραΐσκος, ανέφερε ότι συνεχίζουν δύο κλιμάκια τις έρευνες, ένα της τοπικής αστυνομίας και ένα από τη Νάξο, ενώ υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθούν. Μαζί και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου.

Για τον αγνοούμενο Αμερικανό τουρίστα ο δήμαρχος Αμοργού είπε στην ΕΡΤ ότι «έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια».

Παράλληλα, ο δήμαρχος εξήγγειλε εφαρμογή βοήθειας σε τουρίστες μέσω κινητής τηλεφωνίας. Πέντε τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ έκαναν πεζοπορία και τρεις αγνοούνται στα ελληνικά νησιά, με τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα να επισημαίνουν πλέον ότι σε συνθήκες καύσωνα η πεζοπορία σε άγνωστα μονοπάτια πρέπει να αποφεύγεται.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 59χρονος άνδρας, συνταξιούχος αστυνομικός, ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής -σύμφωνα με πινακίδα- τις 4 ώρες και 5 λεπτά.

Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του που τον φιλοξενεί στην Αμοργό να ανησυχήσει και να σπεύσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνισή του.

«Υποψιαζόμαστε ότι κάτι άλλο συμβαίνει»

Παράλληλα, ο φίλος του 59χρονου, ανέφερε: «Το γνώριζε το νησί πολύ καλά, πήγαινε πολλά χρόνια, πάνω από 10. Τον ξέρει πάρα πολύς κόσμος. Του είχα πει ότι έχει πολλή ζεστή, όμως έχει ξανακάνει παρόμοια πράγματα, δεν θα άλλαζε γνώμη με αυτό που του έλεγα εγώ. Είχε κάνει και μια παρόμοια πορεία, πιο μικρή, την προηγουμένη ημέρα».

«Δεν δίνουν το στίγμα του κινητού αλλά δεν έχουν κάνει και καμία άλλη ενέργεια. Δεν δόθηκαν στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δεν έγιναν έρευνες γενικότερες. Τα τηλέφωνά του ήταν σε κάποιο σημείο στης Αμοργού για πολλές ώρες. (…) Έχοντας τεχνικά στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να εξάγουν διάφορα συμπεράσματα. Έχουν έρθει αστυνομικοί από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν, ήρθαν άλλοι δύο φίλοι εχθές, τρεις συγγενείς προχθές, έρχονται και άλλοι. Τους φαίνεται αδιανόητο ότι δεν έχουν δοθεί τα προσωπικά στοιχεία, θα έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα παραπάνω», τόνισε στο Μega.

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως, εμείς πλέον υποψιαζόμαστε ότι κάτι άλλο συμβαίνει, δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται αυτήν την στιγμή. Δεν μπορεί να χάθηκε επειδή απλά έχασε τον δρόμο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

 

Καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς από χωριά της Τριταίας, στάχτη 40.000 στρ. και αγροτικές υποδομές

Λύτρας: Τις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισής του, το δεύτερο βράδυ στον Κορυδαλλό

Σαν σήμερα 22 Ιουνίου 1941 Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι άλλο συνέβη

myAADEapp: Άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά