Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ στην Ανδρίτσαινα – ΦΩΤΟ

Ο άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφη μαζί με ομοεθνή καλλιεργούσε και στη Βοιωτία. Επιχείρηση την Τετάρτη, από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ στην Ανδρίτσαινα - ΦΩΤΟ Η χασισοφυτεία στο Κάστρο Βοιωτίας σε πλήρη «αναπτυξη»

Στα τέλη Ιούνιου του 2021, στη θέση Ρόβια σε ιδιαιτέρως δύσβατη περιοχή που γειτνιάζει με την Ανδρίτσαινα, αποκαλύφθηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης, 4.325 δενδρύλλιων και φυτών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Πύργου.

Χθες, το μεσημέρι ένα χρόνο μετά, συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «Πελοπόννησος» στο Κάστρο Βοιωτίας ο αλβανός «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ, στην Ανδρίτσαινα. Χειροπέδες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, περάστηκαν και σε ένα ακόμα ομοεθνή του. Οι δυο συλληφθέντες καλλιεργούσαν 360 δενδρύλλια χασίς σε δασική έκταση στην περιοχή.

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ στην Ανδρίτσαινα - ΦΩΤΟ

Εξιχνιάστηκε σπείρα καλλιέργειας κάναβης στην Ανδρίτσαινα

«ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ»
Οπως προέκυψε από την έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, μετά τον εντοπισμό της χασισοφυτείας στα ορεινά της Ηλείας, ο αλλοδαπός που είχε την πλήρη ευθύνη του στησίματος και τον έλεγχο της, «μετακόμισε» και προχώρησε σε νέες συνεργασίες για την καλλιέργεια κάνναβης, εκτιμώντας πως οι διωκτικές αρχές αγνοούν τις κινήσεις του. Μαζί με τους συνεργούς του θα αποκόμιζαν περίπου 1,5 εκ. ευρώ από τη «δουλειά» στην Ηλεία, όπου καλλιεργούσαν συνολικά 3.562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως περίπου ενός μέτρου και 763 φυντάνια κάνναβης. Στα δυο παρατηρητήρια που είχαν στήσει οι καλλιεργητές, υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετική καραμπίνα και 25 φυσίγγια και ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας.

Ανδρίτσαινα: “Επισκέπτες” από την Αθήνα οι καλλιεργητές της χασισοφυτείας – Το στοιχείο που τους πρόδωσε

ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ
Για την υπόθεση της Ανδρίτσαινας από τον ανακριτή Ηλείας είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πέντε άτομα, τέσσερις αλβανούς, καθώς τα πλήρη στοιχεία τους είχαν ταυτοποιηθεί. Κατά πληροφορίες της «Π», τουλάχιστον δυο αλλοδαποί εμφανίζονται ως κάτοικοι Αττικής, ωστόσο φρόντισαν να «εξαφανιστούν» από τα σημεία που δήλωναν ως μόνιμο τόπο κατοικίας, μετά την περυσινή επιχείρηση. Οι «4» καταζητούμενοι εικάζεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό με τους τρεις αλλοδαπούς ενδεχομένως να έχουν επιστρέψει στην Αλβανία. Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, θα ενημερωθεί και η Ιντερπόλ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας ως το αρχηγικό μέλος της ομάδας, που καλλιεργούσε τον Ιούνιο του έτους 2021, φυτεία 4.325 δενδρυλλίων κάνναβης στην Ανδρίτσαινα. (ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :28-06-2021: Εντοπίστηκε μεγάλη οργανωμένη φυτεία κάνναβης, με (4.325) δενδρύλλια και φυτά σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας) Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις άνδρες (τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, αξιοποιώντας τα στοιχεία και πειστήρια, που συνέλεξαν κατά τις έρευνές τους και σε συνεργασία με το γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των πέντε κατηγορούμενων, που καλλιεργούσαν την μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Ανδρίτσαινα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των τεσσάρων συνεργών του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από κοινού (καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης κατ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος, που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ) και της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου από κοινού.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται ότι:

Στις 28-6-2021, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά (3562) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου περίπου και (763) φυντάνια κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο.

Σε ένα από τα παρατηρητήρια είχε εντοπιστεί μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με (25) κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια είχαν εντοπιστεί και είχαν κατασχεθεί προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση τους θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου.

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ στην Ανδρίτσαινα - ΦΩΤΟ Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ στην Ανδρίτσαινα - ΦΩΤΟ

Ως προς την δεύτερη φυτεία που καλλιεργούσε ο συλληφθείς με συνεργό του, φέτος, σε περιοχή της Βοιωτίας, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Εντοπίστηκε, χθες το πρωί, σε περιοχή της Βοιωτίας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Βοιωτίας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου,  δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα,  για καλλιέργεια ναρκωτικών. Ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς ήταν το αρχηγικό μέλος της ομάδας που καλλιεργούσε την φυτεία στην Ανδρίτσαινα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή, σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από (360) δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, ενώ βρήκαν ακόμη στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν, πέντε πλαστικές δεξαμενές με νερό, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και λιπάσματα.

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει μεταλλικές σωλήνες άρδευσης συνολικού μήκους 300 μέτρων, που συνδέονταν με ηλεκτρικό μηχάνημα, που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά του νερού.

Ως προς τον δεύτερο συλληφθέντα διακριβώθηκε ότι, μετέφερε τον συνεργό του, βραδινές ώρες, με αγροτικό αυτοκίνητο, κοντά στον χώρο της φυτείας και στη συνέχεια τον παραλάμβανε νωρίς το πρωί και διευκόλυνε την μετάβαση του σε άλλη περιφέρεια, για να μην κινήσει υποψίες με την παρουσία του στην περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ