Συνελήφθη στο Μεξικό 30 χρόνια μετά τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Η Μαρία Νάρεζ κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε θανάσιμα το παιδί της στο Τέξας το 1996 και διέφυγε από τις ΗΠΑ

Συνελήφθη στο Μεξικό 30 χρόνια μετά τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Τρεις δεκαετίες μετά τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της, οι αμερικανικές Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τη μητέρα της στο Μεξικό.

Η Μαρία Νάρεζ, σήμερα 48 ετών, κατηγορείται ότι τον Νοέμβριο του 1996 σκότωσε την κόρη της, Κασάνδρα Γουάιτ, στο σπίτι τους στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η τότε 19χρονη Νάρεζ ξυλοκόπησε άγρια το παιδί επειδή δεν ήθελε να κοιμηθεί. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι το άρπαξε και το πέταξε με δύναμη πάνω σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Το κοριτσάκι είχε αναφέρει στη μητέρα του ότι πονούσε και στη συνέχεια πήγε για ύπνο. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, η Νάρεζ το μετέφερε στο νοσοκομείο. Η 3χρονη έχασε τις αισθήσεις της και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Η Νάρεζ είχε συλληφθεί τότε, ενώ έναν χρόνο αργότερα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ωστόσο, αφού δικαστής μείωσε την εγγύησή της στις 25.000 δολάρια, η ίδια εξαφανίστηκε. Το 1997 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και έκτοτε παρέμενε φυγάς.

Η υπόθεση παρέμεινε ανοιχτή για σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι τον εντοπισμό της στο Μεξικό. Η Εισαγγελία της κομητείας Τάραντ υπογράμμισε ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια να την οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η Νάρεζ αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για φόνο που, σύμφωνα με τις Αρχές, μπορούν να επισύρουν ακόμη και τη θανατική ποινή.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Interpol, οι μεξικανικές Αρχές και υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο