Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: «Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας» – Το σχέδιο του πρωθυπουργού

Ποιο είναι το σχέδιο του πρωθυπουργού για την ελληνική οικονομία και την βελτίωση της.

Σύνοδος Κορυφής - Μητσοτάκης: «Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας» - Το σχέδιο του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και της συμμετοχής του στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για τους κανόνες της οικονομικής διακυβέρνησης. ο οποίος συμμετέχει σ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε πολύ πιο ενισχυμένη θέση σε σχέση με το πού βρισκόταν το 2019. Με μία οικονομία, η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειώνεται με τον γρηγορότερο ρυθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε η «πατρίδα μας, πια, είναι πρωταθλήτρια σε σχέση με τα ιστορικά στατιστικά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αυτό επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να εξακολουθεί να στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, αλλά μας κάνει και πιο αισιόδοξους ότι οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα μπροστά μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο το πρωί να έχει κοινή συνάντηση του ίδιου με την πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, ώστε οι τρεις ηγέτες να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι οι κανόνες δεν πρέπει να υπονομεύουν τις απαραίτητες επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.

Η εμπειρία των ακραίων δημοσιονομικών περιορισμών του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθεί, καθώς, εκτός όλων των άλλων, είναι αντιπαραγωγική. Και η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με στοιχεία και οικονομικά δεδομένα και όχι με βάση εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς η στερεότυπα που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Νωρίτερα σήμερα, σε παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής, σχετικά με την ενέργεια ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- “η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης”, όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ