Συνοικία Ιτεών Πάτρας: Μήνυση κατοίκων για τις πλημμύρες… ένα χρόνο πριν

Βγήκαν στην αντεπίθεση γιατί τους ξέχασαν…

ΠΑΤΡΑ Ξεχασμένοι απ΄όλους δηλώνουν οι πληγέντες στις Ιτιές

Με μηνυτήρια αναφορά, η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πατρών πριν από δέκα ημέρες, αντέδρασαν πλημμυροπαθείς της συνοικίας των Ιτεών από τον Νοέμβριο του 2021, καθότι ακόμη δεινοπαθούν!

Καταγγέλλεται αδιαφορία θεσμικών φορέων της πόλης, που δεν έχουν πράξει τα δέοντα για αποκατάσταση ζημιών και αποζημιώσεις πληγέντων. Προηγήθηκε σχετική απόφαση στη γενική συνέλευση του τοπικού Εκπολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου και διεκπεραιώθηκε από τον πρόεδρο Γιάννη Καραβανίδη.

Ο ίδιος διεκτραγώδησε στη στήλη της «Π» την απελπισία των κατοίκων και ιδίως των επαγγελματιών της περιοχής: «Οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι έλαβαν κάποια χρήματα για να αποκαταστήσουν τις ζημιές τους, άσχετα αν δεν ήταν επαρκή τα ποσά. Ομως είναι τεράστιο το πρόβλημα αρκετών επαγγελματιών που δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ. Ενα αρτοποιείο έβαλε λουκέτο, γιατί δεν μπορούσε ο ιδιοκτήτης να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα μηχανήματα, για τα οποία ήταν κιόλας χρεωμένος και ο άνθρωπος έχει πλέον καταστραφεί.

Κι άλλοι καταστηματάρχες έχουν υποστεί ζημιές και ζορίζονται ν’ αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και είναι ορατός ο κίνδυνος κι άλλων λουκέτων. Δεν πάει άλλο, οφείλαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας και λάβαμε την απόφαση να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά της ΔΕΥΑΠ, του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κτηματικής Υπηρεσίας…».

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

Ο κ. Καραβανίδης έκανε και παράσταση στην Αστυνομία και ζήτησε να ενισχυθεί η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής του για ν’ αναχαιτισθούν κλοπές και διαρρήξεις που γίνονται σε σπίτια και καταστήματα, ιδίως από Ρομά…

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments