Σύνορα Γεωργίας-Ρωσίας: Χιλιάδες περιμένουν στην ουρά να φύγουν από τη χώρα

20.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα μέσα σε διάστημα δύο ημερών και πολλοί ακόμη περιμένουν στην ουρά.

ΡΩΣΙΑ

Τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα καταγράφονται στα σύνορα της Γεωργίας με τη Ρωσία, με τη Βόρεια Οσετία να αναγκάζεται να επιβάλλει περιορισμούς στον αριθμό των οχημάτων που φτάνουν εκεί από διάφορες περιοχές της Ρωσίας, μετά την κήρυξη της μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μόνο σήμερα (28.9.2022) η «έξοδος» των ανδρών που έχουν ηλικία στράτευσης οδήγησε σε μια ουρά 3.000 οχημάτων στη μεθοριακή διάβαση της Ρωσίας με τη Γεωργία, στο Βέρχνι Λαρς. Μάλιστα, 20.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα μέσα σε διάστημα δύο ημερών και πολλοί ακόμη περιμένουν στην ουρά.

Για αυτό και από εδώ και πέρα θα επιβληθεί περιορισμός, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Οσετίας, Σεργκέι Μενιάιλο. «Δεν θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την τάξη και την ασφάλεια αν αυτή η ροή συνεχίσει να αυξάνεται», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Telegram.

Ο Μενιάιλο είπε ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για τους μονίμους κατοίκους, τους τουρίστες ή τα οχήματα που έρχονται στη Ρωσία από τη Γεωργία ή την αποσχισθείσα Νότια Οσετία.

ΡΩΣΙΑ

Συνεχίζεται η «έξοδος» των Ρώσων

Δεκάδες χιλιάδες άνδρες σε ηλικία στράτευσης προσπαθούν να φύγουν από τη Ρωσία αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση, την περασμένη εβδομάδα.

Η Γεωργία, που επιτρέπει στους Ρώσους πολίτες να παραμείνουν στο έδαφός της για έναν χρόνο χωρίς να διαθέτουν βίζα, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στη Γεωργία και η ορεινή μεθοριακή διάβαση του Βέρχνι Λαρς είναι η μοναδική εν λειτουργία μεταξύ των δύο χωρών.

Την Τρίτη, οι αρχές της Βόρειας Οσετίας ανακοίνωσαν ότι συστήνουν ένα προσωρινό στρατολογικό γραφείο στο Βέρχνι Λαρς, το οποίο θα εκδίδει φύλλα πορείας στους εφέδρους για τους οποίους απαγορεύεται η έξοδος από τη Ρωσία με βάση την εντολή επιστράτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία
Βρετανία
ΣΟΥΗΔΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ