Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Πάτρας: «Η Κυβέρνηση δίνει ψίχουλα για τον Κοινωνικό Τουρισμό»

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους.

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Πάτρας: «Η Κυβέρνηση δίνει ψίχουλα για τον Κοινωνικό Τουρισμό»

«Κάτω από την πίεση της Ομοσπονδίας μας και του συνταξιουχικού κινήματος προς τις κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παρακρατηθέντων χρημάτων για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό, η σημερινή Κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί αρχικά και υποσχέθηκε να δρομολογήσουμε λύση σε βάθος 4 χρόνων». Αυτό σημειώνουν σε ανακοίνωση – διαμαρτυρία οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Πάτρας όσον αφορά το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Η αρχική συζήτηση που έγινε και η δέσμευση του Υπουργείου ήταν, να ψάξουμε στον ΕΦΚΑ το ποσό που έχει παρακρατηθεί και σε βάθος 4 χρόνων με 4 ισόποσες δόσεις να δοθούν τα χρήματα στον ΟΑΕΔ και να δοθούν για το σκοπό που παρακρατήθηκαν.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας με απαράδεκτο τρόπο χωρίς να πάρει υπόψιν τις ομόφωνες προτάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας προχώρησε χωρίς καμιά συνεννόηση στην υλοποίηση ενός προγράμματος για κοινωνικό τουρισμό για 25.000 συνταξιούχους πρώην ΟΑΕΕ δίνοντας για το 2022 ένα εκατομμύριο στον ΟΑΕΔ και από δύο εκατομμύρια για το 2023-2024 από τα 35 και πάνω εκατομμύρια περίπου που έχουν παρακρατηθεί.

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της Κυβέρνησης, θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη λύση έτσι όπως πάει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Είναι εμπαιγμός απέναντι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τόσα χρόνια τους παρακρατήθηκε αυτό το ποσό για το συγκεκριμένο σκοπό.
Επιδιώξαμε συνάντηση με το Υπουργείο για να εκφράσουμε τις απόψεις μας με βάση τις αποφάσεις που έχουμε καταλήξει.

Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και δεν έχουμε κάτι άλλο να σας πούμε.

Επιμένουμε στην πρότασή μας, τα 36 και πάνω περίπου εκατομμύρια που έχουν εισπραχθεί από όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να δοθούν στον ΟΑΕΔ και σε 4 ισόποσες δόσεις και με δυνατότητα σε βάθος χρόνου όλοι οι συνταξιούχοι να πάρουν μια ανάσα.

Τέλος θεωρούμε ότι τα κριτήρια δεν μπορούν να είναι μόνο οικονομικά, αλλά πρέπει να παίρνονται υπόψιν και άλλα κριτήρια υγείας, ηλικιακά κ.λπ. μια και τα χρήματα που παρακρατούνται ο σκοπός είναι πέρα από Κοινωνικός Τουρισμός και Θεραπευτικός.

Καλούμε τα Σωματεία, όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να εκφράσουν την αντίθεσή τους απέναντι σ’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση που ουσιαστικά αυτά τα χρήματα που διαθέτει είναι από τις τωρινές παρακρατήσεις των συναδέλφων και δεν ακουμπάνε το ποσό που έχει συσσωρευθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε σε ετοιμότητα και ζητάμε να δοθούν λύσεις με βάση τις προτάσεις μας.

Αυτά τα χρήματα είναι δικά μας και δεν πρόκειται να τα χαρίσουμε σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ψυχρή Λίμνη»: Το φαινόμενο που φέρνει καταιγίδες - Πότε θα επιστρέψουν τα 40άρια στην Πάτρα
Ζάκυνθος: 71χρονη τραυματίστηκε στο σαλόνι του πλοίου - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ανδρέας Φερτάκης: Απαιτείται μεγάλη τομή για ένα επαγγελματικό Πυροσβεστικό Σώμα
Καζίνο Ρίου: Αγωνία και παρασκήνιο για την τύχη 240 εργαζομένων