Συνταξιούχοι Πάτρας: «Λεφτά πήραμε, για πόσο θα φτάσουν όμως;»

Η επαναφορά του Δώρου Πάσχα επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο με βάση όλα όσα μας μετέφεραν οι συνταξιούχοι χθες μπροστά από τα ΑΤΜ που τους συναντήσαμε. Το αίτημα είναι λογικό, το θέμα τώρα είναι να το ακούσουν και οι κυβερνώντες…

Συνταξιούχοι Πάτρας: «Λεφτά πήραμε, για πόσο θα φτάσουν όμως;» Ουρές και χθες έξω από τα ΑΤΜ στην Πάτρα

Η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Απριλίου ολοκληρώθηκε χθες και η «Π» έκανε επιτόπια αυτοψία στα ΑΤΜ της Πάτρας, καταγράφοντας τις αντιδράσεις των συνταξιούχων.

Να σημειωθεί ότι χθες ξεκίνησε και η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς και αξίζει να μεταφέρουμε όλα όσα μας ανέφεραν και γι΄ αυτό οι δικαιούχοι.

– Ο κ. Γιώργος, συνταξιούχος του ΟΤΕ, έκανε λόγο για χρήματα που θα… εξαφανιστούν μέχρι την περίοδο του Πάσχα. «Λεφτά πήραμε και λιγάκι παραπάνω, το θέμα είναι, όμως, ότι αν δεν τα διαχειριστούμε σωστά θα φτάσουν μέχρι το Πάσχα. Μετά τι γίνεται…».

– Η κ. Αντωνία, συνταξιούχος του ιδωτικού τομέα, στάθηκε στη μεγάλη ακρίβεια που παρατηρεί στην αγορά. «Υπό άλλες συνθήκες τα χρήματα μας έφταναν, όμως στις μέρες μας που τα πάντα έχουν ακριβρύνει, δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Τι να πρωτοπρολάβουμε να κάνουμε; Να πάρουμε τα φάρμακά μας; Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας;».

Συνταξιούχοι Πάτρας: «Λεφτά πήραμε, για πόσο θα φτάσουν όμως;»

Συντάξεις και επιδόματα «ζέσταναν» τους συνταξιούχους

«ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ»

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι επανέφεραν το αίτημα για να καταβληθούν και πάλι τα δώρα του Πάσχα. «Μέχρι την εποχή των Μνημονίων το δώρο του Πάσχα αποτελούσε πολύτιμη ανάσα για όλους μας, γιατί έκλεινε σοβαρές τρύπες. Είναι αναγκαία η επαναφορά του, όχι με τη μορφή βοηθήματος 200 και 300 ευρώ, αλλά με τη μορφή του δώρου, όπως ίσχυε παλιότερα», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Δημήτρη, συνταξιούχου του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ).

Συνταξιούχοι Πάτρας: «Λεφτά πήραμε, για πόσο θα φτάσουν όμως;»

Ο κ. Φίλιππος συνταξιούχος του ΙΚΑ πήγε να εισπράξει

«ΤΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ»

Κάποιοι άλλοι συνταξιούχοι νοσταλγούν την εποχή της δραχμής! «Πας στο σούπερ μάρκετ και με 20 ευρώ δεν προλαβαίνεις να πάρεις τίποτα. Ψωμί, γάλα, τυρί, λάδι και λίγο κρέας να πάρεις, σου έφυγε το 20άρικο. Οταν είχαμε δραχμή ψώνιζες με ένα πεντοχίλιαρο τα πάντα και σου έμεναν και ρέστα», θυμήθηκε η κ. Γιώτα.

«ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ;»

Συνταξιούχοι Πάτρας: «Λεφτά πήραμε, για πόσο θα φτάσουν όμως;»

Επαναφορά του Δώρου Πάσχα ζητάει η κ. Αννα μέσω της «Π»

Εξω από ΑΤΜ συναντήσαμε και τον κ. Φίλιππο και την κ. Αννα, συνταξιούχους του ΙΚΑ. «Το ιδανικό θα ήταν να επανέλθουν τα δώρα του Πάσχα, τα οποία καταργήθηκαν επί Μνημονίων. Ολες οι κυβερνήσεις διαχρονικά πρέπει να προσέχουν τους συνταξιούχους. Εχουμε οικογένειες, πού να πρωτοδώσουμε λογαριασμό;», μας είπε η κ. Αννα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του συναδέλφου της: «Είναι δυνατόν να παίρνουν επιδόματα συνταξιούχοι των 1.200 ευρώ και στους υπόλοιπους να δίνουν 20 και 30 ευρώ; Αν παίρναμε τουλάχιστον το βοήθημα των 250 ευρώ, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Φυσικά αν επανερχόταν και το Δώρο του Πάσχα, θα ήταν μεγάλη ανάσα για τους συνταξιούχους. Οι κυβερνήσεις και οι παλιές και οι καινούργιες πρέπει να προστατεύουν τους συνταξιούχους».

Τα παραπάνω τα καταγράψαμε στις ουρές των ΑΤΜ χθες νωρίς το απόγευμα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ