Συντηρήσεις σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας

Οι εργασίες αφορούν συμπλήρωση – ανακατασκευή υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση τάφρων, καθαρισμός περιοχής για αύξηση της ορατότητας και τυχόν ανακατασκευή τοιχίων.

20210726 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟ ΔΗΜΩΝ

Μεγάλη παρέμβαση, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, για τη συντήρηση των επαρχιακών δρόμων σε Πάτρα, Ερύμανθο και Δυτική Αχαΐα ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά στο στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας και στοχεύει στην άρση της επικινδυνότητας, (λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων -διαβρώσεων) και αποκατάστασης της βατότητας.

Οι εργασίες αφορούν συμπλήρωση – ανακατασκευή υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση τάφρων, καθαρισμός περιοχής για αύξηση της ορατότητας και τυχόν ανακατασκευή τοιχίων. Επίσης, στην εργολαβία συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού των οδών, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση κ.α

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο οδικό δίκτυο από περιοχή σε περιοχή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Η οδική ασφάλεια και στις τρεις Περιφερειακές μας Ενότητες αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Περιφερειακής μας Αρχής. Εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή πάνω σε αυτό. Προχωράμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σημειακών επεμβάσεων οδικής ασφάλειας σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία στο επαρχιακό μας δίκτυο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΟ e1632553080213
synedriasi syntonitiko aigio
dimotiko symvoulio
tsiodras