Συντονίστηκαν στη Περιφέρεια ενόψει της «Μήδειας»

image 615807
Ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή ήταν το θέμα της χθεσινής σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος με τη συμμετοχή στελεχών της διεύθυνσης τεχνικών έργων και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού και εκτιμήθηκε ότι έγκαιρα έχει γίνει η προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας αλατιού καθώς και η εναπόθεση του σε συγκεκριμένα σημεία της ορεινής Αχαΐας, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
Παράλληλα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έργου (αλατιέρες, γκρέιντερ, κ.λπ.), έχοντας λάβει ήδη θέσεις προσωρινής στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβασή τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε και την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής από τους πολίτες απέναντι στα καιρικά φαινόμενα που πολλές φορές είναι απρόβλεπτα και ακραία. Ειδικότερα, επεσήμανε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων, σημειώνοντας πως οι χαμηλές θερμοκρασίες, πέρα από τις όποιες χιονοπτώσεις, δημιουργούν παγετούς που καθιστούν πολύ επικίνδυνους τους δρόμους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Εφη Γιαννιά, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας πύραρχος Λουκάς Μούτσελος, ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Χρήστος Καραγιάννης, ο διευθυντής τεχνικών έργων Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Γυφτάκης και εκ μέρους της Ολυμπίας Οδού ο Ανδρέας Γαλάνης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ασθενοφορο
koronoios 1
potamos peiros
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1