Συρεγγέλα: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ομιλία υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση»

Συρεγγέλα: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης

«Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος της χώρας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Με πράξεις και με ρεαλισμό, υιοθετούμε μία αποτελεσματική δημογραφική πολιτική, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που δίνουν ευκαιρίες στη νέα γενιά, επιτρέπουν στις μεγαλύτερες γενιές να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους και να παραμένουν ενεργοί στην κοινωνία και ανοίγουν τον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση».

Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, «η δημογραφική μας πολιτική «συναντά» και αλληλοσυμπληρώνεται με τις αντίστοιχες πολιτικές για την απασχόληση, την οικογένεια, τη μητρότητα/γονεϊκότητα, την ισότητα των φύλων, καθώς και τις πολιτικές για το παιδί. Προωθούμε μέτρα για τη στήριξη κάθε οικογένειας, τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας. Εργαζόμαστε προκειμένου να διευκολύνουμε όσους και όσες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, στηρίζουμε τους εργαζόμενους γονείς και προχωράμε στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ακολουθώντας επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Με πρωτοβουλίες, όπως η θέσπιση γονικών αδειών, η πρόσληψη ανέργων μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το Σήμα Ισότητας για τις επιχειρήσεις, το πρόγραμμα οι «Νταντάδες της γειτονιάς» ή η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις, ενδυναμώνουμε τον θεσμό της οικογένειας και αντιμετωπίζουμε σοβαρά και υπεύθυνα το δημογραφικό ζήτημα όπως οφείλει ένα σύγχρονο κράτος», κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ