Συζητώντας για τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΣΕ ΜΙΑ περίσταση μείζονος δοκιμασίας, αναλογούν ρόλοι, ευθύνες και ηθικές υποχρεώσεις σε όλους. Κρινόμαστε όλοι στο επίπεδο των προθέσεων, των ενεργειών και του αποτελέσματος.

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αυτό ισχύει για την κυβέρνηση. Δεν αρκούν οι προθέσεις. Απαιτείται επαρκές αποτέλεσμα. Κατά τη συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή, η καλή πίστη επιβάλλει να αναγνωρίσει κανείς ότι η χώρα μας, όχι χωρίς αμφιταλαντεύσεις και αντιφάσεις, πέτυχε να συγκρατήσει τους αρνητικούς δείκτες σε ανεκτά επίπεδα.

ΟΜΩΣ παρά το καλό ξεκίνημα στο πρόγραμμα του εμβολιασμού, η ανταπόκριση σκάλωσε. Ο αρνητισμός παγιώθηκε -αν δεν φούντωσε κιόλας- και ακόμα και τώρα δεν κάμπτεται, μολονότι η άρνηση συνιστά σκέτο παραλογισμό. Οπως είναι γνωστό στη χώρα μας, ο παραλογισμός έχει τη λογική του. Παρηγορία: Ισχύει και σε άλλες χώρες.

ΓΙΑ ΤΗΝ άρνησή μας να εμβολιαστούμε, ενεχόμαστε κυρίως εμείς. Ομως, μια κυβέρνηση δεν εξαντλεί τη δράση της στο σημείο όπου πέφτει σε τοίχο. Οφείλει να βελτιώσει τους αριθμούς. Η κυβέρνηση εργάστηκε σ’ αυτό φιλότιμα. Αλλά δεν βρήκε το κατάλληλο αντίδοτο. Και πρέπει να δοκιμάσει άλλες προσεγγίσεις ώστε να το βρει. Δεν πρέπει να της αρκεί ότι φταίνε οι άλλοι, πολίτες, συνδικαλιστές ή κόμματα.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, πάλι, οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της. Δεν όφειλε να καταπίνει αμάσητη κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Σε μια δημοκρατία έχει άλλον ρόλο να ασκήσει. Είναι όμως γεγονός ότι δεν εναντιώθηκε καθαρά στο αντιεμβολιαστικό κλίμα. Φυλάχθηκε, για να μην έχει πολιτικό κόστος ή για να επωφεληθεί από το κόστος πουχρεώθηκε η κυβέρνηση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ η καυστική της πολεμική σε κάθε πτυχή της υγειονομικής πολιτικής της κυβέρνησης συνέβαλε στην κοινωνική δυσπιστία κατά των ειδικών και, πλέον, κατά των φαρμάκων, τα οποία, στο ξεκίνημα του εμβολιασμού, η αντιπολίτευση απαξίωσε.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, για να πούμε τα σύκα-σύκα. Από εκεί και πέρα, καθένας δικαιούται να έχει άποψη ποιος θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά την πανδημία, κρίνοντας και από τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε να επωμιστεί κυβερνητικές ευθύνες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ